Kapias Ogrody – lengyel bemutató kert videón

Csodálatos lengyel bemutató kertbe, a Kapias Ogrody nevű kertbe invitál bennünket olvasónk egy videóval. A csodálatos látogatókertben számos pad, pavilon, csendes hely, árnyékos sark található a forró napokra. Az egész komplexum a fogyatékkal élők és a babakocsival közlekedő szülők szabad mozgására alkalmas.

Krakkó botanikus kertje, az Ogród Botaniczny mellett van még egy csodálatos kert ahova érdemes ellátogatni. Azon túl, hogy itt csoda szép környezetben sétálhatuk és növényritkaságokban gyönyörködhetünk, növényeket, kerti és lakásdízsket is vásárolhatunk.

Csizmásné Varga Judit: „Ha már valaki Krakkóba megy autóval, érdemes egy kitérőt tenni és bitang sok zlotyt magával vinni, mert a shopból nem könnyű üres kézzel kijönni. A hely neve: kapias ogrody. A szóra keresve sok minden megtalálható róla az interneten.”

2008- ban a Stare Ogrody közelében lévő 4 hektáros területen megkezdték meg a Kapias Ogrody építését (ul. Zimowa 24 ), a KAPIAS étterem és a kertészeti központ mellett .

A Látogatókertben számos pad, pavilon, csendes hely, árnyékos sarkok találhatók a forró napokra. Az egész komplexum a fogyatékkal élők és a babakocsival közlekedő szülők szabad mozgására alkalmas.

Májusban, a legszínesebb hónapban a tavasz illatai is vonzóak, szeptemberben megtelik a kert őszi díszekkel, és az étterem is őszi ételekkel várja a családokat.

November közepétől megkezdődik a karácsony készülődés a kertekben, és az étteremben is. A bejáratnál pedig ilyenkor egy nagy betlehemi jászol és életkép található.

Tanösvények segítik a kert és növényeinek felfedezéséét. Csoportosan érkezők tárlatvezetést is kérhetnek a kertbne.

A Kapias étteremben kávéval, desszerttel, házi készítésű ételekkel töltekezhetünk.

Kertközpont minden évszakban csodálatos növényekkel, kert- és lakásdíszekkel vár mindenkit.

Kapias Ogrody – videó

Nagyon köszönjük Juditnak a tippet!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük