Áprilisi havazás színezte át a kiskerteket

A szokatlan nagy áprilisi havazás a keretekben virító növényeket is jócskán átszínezte. A tavasz üde színeit puha, fehér hólepel rejti. A virágok azért megpróbálnak dacolni a természet erejével és ki-ki villantják színes fejecskéiket.

A szakemberek azt mondják, nem lesz tartós a hideg, a jövő héten már 20 fok körüli hómérséklet várható. Így pár napon belül az is kiderül, okozott-e valamilyen kárt az április havazás és a hideg a kiskertek növényeiben.

Annyira rendkívülinek nem nevezhető ez az időjárás, hisz tavaly április végi bejegyzésemből is látszik, hogy az ország egyes vidékein havazott, sőt mi rosszabb fagykár is keletkezett a gyümölcsösökben. Nálunk például elfagytak a szőlő indái és a fejlődő kis sárgabarackok.

áprilisi havazás

Nem véletlenül intek mindig mindenkit óvatosságra az első simogató napsugarak megjelenése után. A szeszélyes április egészen a május elejei fagyosszentekig okozhat még meglepetést, lehetnek nem várt fagyok.

A hirtelen ránk köszöntött hideg és havazás miatt a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportot elárasztották a szebbnél szebb fotók és az aggodalmaskodó kérdések. Mindenki próbálja találgatni, vajon mennyire viseli meg a növényeket a hólepel és a vele együtt járó hideg. Ez utóbbi pár nap múlva kiderül. A fotók pedig még így is mesések. Nem hagyhattam ki, hogy videót készítsek belőlük!

Áprilisi havazás a kiskertekben videó

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük