Házi krémes Ancsa módra

Gyerekkoromban egyik kedvencem volt a házi krémes, amihez a lapokat mindig hájjal készítette az anyukám. A krémje is nagyon fincsi volt. Ancsa krémese pont ezeket a gyerekkori emlékeket hozta most vissza nekem.
házi krémes recept

Házi krémes hozzávalói

  • 1 csomag leveles tészta,
  • 4 dl tej,
  • 4 + 2 dl víz,
  • 4 evőkanál olaj,
  • 1 teáskanál vanília kivonat,
  • 5 evőkanál étkezési keményítő,
  • 4 tojás.
Házi krémes elkészítése
  • a leveles vajas tésztát ketté vágtam,
  • az egyik felét légkeveréses sütőben, 190 fokon 10 perc alatt megsütöttem,
  • a másik felét 3 X 3 felé bevágtam, de egyben hagytam, és azt is megsütöttem,
  • 4 deci tejet és 4 deci vizet összeforraltam a cukorral és  a vanília kivonattal,
  • az étkezési keményítőt 2 deci hideg vízzel és 4 tojássárgájával kikevertem,
  • mikor pár percet hűlt a tejes víz, de még forró volt, akkor folyamatos keverés mellett bele öntöttem a keményítős keveréket,
  • még két percig főztem,
  • kitettem az erkélyre hűlni,
  • 4 tojás fehérjéből kemény habot vertem,
  • betettem a mikróba 1 percre, hogy megfőjön a hab, akkor nem esik össze (ha nem akarsz mikrózni, akkor gőz fölött verd fel a habot),
  • a langyosra hűlt vaníliás krémhez kevertem a habot,
  • tepsibe tettem az egész lapot,
  • ráöntöttem a krémet,
  • rárakosgattam a vágott lapokat,
  • mikor teljesen kihűlt, akkor a kockák mentén teljesen átvágtam,
  • tetejét porcukorral hintettem meg.

Sok sikert, és jó étvágyat hozzá!

Nagyon köszönöm a receptet Farkas Ancsának!

  • 138
  •  
  • 9
  •  
  •  
  • 138
  •  
  • 9
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × három =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás