Házi krémes Ancsa módra

Gyerekkoromban egyik kedvencem volt a házi krémes, amihez a lapokat mindig hájjal készítette az anyukám. A krémje is nagyon fincsi volt. Ancsa krémese pont ezeket a gyerekkori emlékeket hozta most vissza nekem. Itt a házi krémes Ancsa módra receptje!
házi krémes recept

Házi krémes hozzávalói

Elkészítése
  • a leveles vajas tésztát ketté vágtam,
  • az egyik felét légkeveréses sütőben, 190 fokon 10 perc alatt megsütöttem,
  • a másik felét 3 X 3 felé bevágtam, de egyben hagytam, és azt is megsütöttem,
  • 4 deci tejet és 4 deci vizet összeforraltam a cukorral és a vanília kivonattal,
  • az étkezési keményítőt 2 deci hideg vízzel és 4 tojássárgájával kikevertem,
  • mikor pár percet hűlt a tejes víz, de még forró volt, akkor folyamatos keverés mellett bele öntöttem a keményítős keveréket,
  • még két percig főztem,
  • kitettem az erkélyre hűlni,
  • 4 tojás fehérjéből kemény habot vertem,
  • betettem a mikróba 1 percre, hogy megfőjön a hab, akkor nem esik össze (ha nem akarsz mikrózni, akkor gőz fölött verd fel a habot),
  • a langyosra hűlt vaníliás krémhez kevertem a habot,
  • tepsibe tettem az egész lapot,
  • ráöntöttem a krémet,
  • rárakosgattam a vágott lapokat,
  • mikor teljesen kihűlt, akkor a kockák mentén teljesen átvágtam,
  • tetejét porcukorral hintettem meg.

Sok sikert, és jó étvágyat hozzá!

Nagyon köszönöm a receptet Farkas Ancsának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük