Az egészséges mikulásvirág titka + dekorációs ötletek

Ahogy beköszönt a tél, már mindenki ünnepi lázban kezd égni. A város lassan hangulatos fénybe öltözik minden, és mi magunk egyre több időt töltünk a lakásban. Mindez végtelen kreativitásnak engednek utat, melynek különleges eleme lehet a sokféle dekorálási módra alkalmas mikulásvirág. Olvass tovább és tudd meg, mi az egészséges mikulásvirág titka, aztán pedig inspirálódj a mikulásvirágból készített ötletes dekorációkból.

egészséges mikulásvirág

Egészséges mikulásvirág titka

Annak érdekében, hogy a legszebb mikulásvirágok lepjék el otthonunkat, két dologra szükséges igazán odafigyelnünk. Egyrészt tudnunk kell, melyik növényt érdemes kiválasztanunk az üzletben, másrészt pedig fontos elsajátítanunk az alapvető, gondozásukkal kapcsolatos ismereteket.

Szerencsére hogyha néhány apróságot ellenőrzünk, könnyedén megtalálhatjuk a legegészségesebb mikulásvirágot a kertészetben vagy virágboltban. Fontos például, hogy levelei épek legyenek és látszódjanak apró, sárga virágai, földje pedig ne legyen sem túlságosan száraz, sem pedig ázott.

Mivel a mikulásvirágok nem szeretik a huzatot, apró tippként érdemes megfigyelünk azt is, hogy az üzletben hova lettek kihelyezve. Hogyha a bejárattól távol, egy nyugodt helyen sorakoznak a növények, tudhatjuk, hogy megfelelő bánásmódban részesültek.

A megvásárolt mikulásvirág innentől a mi gondjainkra van bízva, de néhány alapszabály betartása mellett kicsit sem kell tartanunk gondozásától. Hogyha azt szeretnénk, hogy növényünk megőrizze egészségét és élénk színeit, meleggel és rengeteg fénnyel tehetjük számára igazán élhetővé a környezetet. Emellett figyeljünk oda arra is, hogy otthonunkban se érje őt huzat, mert bánatában könnyen elveszítheti leveleit.

Végezetül locsolási igényeivel kell tisztában lennünk. Mivel az elvárt öntözés gyakorisága függhet a virág méretétől, földjének minőségétől, lakáson belüli elhelyezkedésétől és a locsolási technikától is, ezért leginkább földjének szárasságát érdemes megfigyelni.

A mikulásvirág nem szereti, ha túlságosan el van áztatva, emiatt elég akkor meglocsolni, amikor földjére nézve már valóban nem leljük nyomát nedvességnek. Ez alapján természetesen a kisebb méretű vagy melegebb helyen élő növények gyakrabban igénylik a vízpótlást, míg a nagyobb méretű, hűvösebb klímán élő társaik több napig is elvannak nélküle.

A cikket a fotóval együtt a Stars for Europe bocsátotta rendelkezésünkre. Köszönjük!

Dekorációs ötletek mikulásvirággal

Az ünnepi időszakban nagyobb kedvvel állunk neki kézműveskedni és díszíteni, ezekben a tevékenységekben pedig nagyszerű partner a mikulásvirág. A Stars for Europe (SfE) szakértői most olyan DIY ünnepi dekorációs ötletek sorát osztják meg, amelyek mikulásvirággal készültek és kiválóan gondoskodnak az ünnepi hangulatról.

Lassan elérkezett az adventi időszak, ami mindig a meghittségről és a kellemes, nyugodt hangulatról szól. A színes gyertyák mellett tökéletes kiegészítője lehet az ünnepi díszeknek a mikulásvirág, amely változatos színeivel még egyedibbé varázsolja az otthoni dekorációkat. Íme néhány tipp a fények és mikulásvirág párosításához a Stars for Europe (SfE) szakértőitől, amelyek garantáltan fokozzák az ünnepi készülődés hangulatát.

A mikulásvirág nem csak az adventi időszak abszolút sztárja, ez a különleges növény őszi dekorációként is sokak által kedvelt választás. A levelek élénk színe bármely belső teret képes feldobni, és az őszi szürkeséget is derűsebbé teszi. E sokoldalú növény könnyedén beleillik bármilyen stílusú enteriőrbe. A Stars for Europe (SfE) szakértői bemutatják, hogyan lehet feldobni a szürke őszi napokat a több színben is elérhető mikulásvirággal.

Bár a mikulásvirágok a karácsonyi időszak visszatérő elemei, sokan gondolhatják azt, hogy egyedül szobanövényként tölthetnek be izgalmas funkciót otthonainkban. Pedig ezek a csillag alakú virágok váratlan és kreatív dekorációként az ünnepi készülődés minden lépésének fontos szereplői lehetnek. A Stars for Europe szakértői most bebizonyítják, milyen sokoldalú növények is valójában a mikulásvirágok és megmutatják, megannyi különleges módon használhatjuk fel őket karácsonykor és akár azon is túl. Nézd meg, milyen csodálatos lehet a karácsonyi dekoráció mikulásvirággal!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük