Zöldike, csokrosinda (Chlorophytum) gondozása – olvasói tanácsok

Zöldike, csüngő csokrosinda (Chlorophytum comosum) gondozása nem jelent túl nagy kihívást egy virágimádónak. Ha megfelelő helyet biztosítunk számára és a locsolásáról sem feledkezünk meg, akkor sokáig élvezhetjük szépségét. Budainé Széles Zsuzsanna további ápolási tippeket adott, hogy nálad is szépen zöldelljen a zöldike.

csokrosinda gondozása

Zöldike, csokrosinda gondozása

Zöldike az egyik legelterjedtebb és legkedveltebb szobanövény, gyakran találkozhatunk vele irodákban is. Az egyszínű zöld levelelű változat mellett csíkos és tarka változatokban is kapható. Apró fehér, jelentéktelen virágai nyáron jelennek meg. A virágzás után a hajtáscsúcsokon megjelennek új levélsarjak. Ezek elültetésével vagy akár tóosztással is szaporítható.

De átadom a szót Zsuzsannának, meséljen Ő a csodálatos növényéről.

November közepén vittem be az udvarról a lakásba, most már újra kivittem.

Satnya kis 3 éves volt, mikor meguntam a benti vegetálását, és kiraktam a kertbe, ahol 3-4 óra délutáni nap éri, egyébként árnyékban van.

Úgy voltam vele, ha megmarad, szuper, ha továbbra is vegetál, kuka. Hatalmasat nőtt abban a fél évben.

Következő tavasszal átültettem háromszor akkora cserépbe, mint volt. Kapott 2/3 virágföldet plusz 1/3 tőzeget, jó nagy adag marhatrágya granulátummal. És ment vissza a kertbe. Rengeteg vizet kíván, sokkal többet, mint gondolnánk!

Télire 19-20 fokos északi fekvésű szoba nagy ablaka előtt telel. Kb márciusban, ha már 10 fok felett van éjjel is, megy ki a szabadba. Kivéve idén, de azt hiszem ezt nem kell magyaráznom😡

Késő ősszel, ha már 5 fok fölé nem megy éjjel, viszem be.
Bent is hetente kétszer kap vizet, de keveset.
Kintléte alatt hetente egyszer kap Ferticare I tápot.
Most kb 8 éves. Az utóbbi 5 évven fejlődött ekkorára.😊

Nagyon köszönjük a hasznos tanácsokat Budainé Széles Zsuzsannának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük