Vegyszermentes növényvédelem GardenMix lombtrágyával még a balkonon is

A cserepes és dézsás növényeket épp úgy támadják a különböző gombabetegségek, mint a konyha- vagy díszkerti társaikat. Viszont nem mindegy, hogyan védekezünk ezek ellen. A balkon növények a közvetlen közelünkben vannak, a teraszon, lakásban ezért kétszer is meggondolja az ember, hogy mérgekkel hányszor fújja le őket. A sokoldalú GardenMix nem vegyszer, lombtrágyaként könnyen felszívódó, értékes mikroelemekkel segíti a növények megerősödését és ellenállását a betegségekkel szemben.

színes évelő ágyás a kertben

Az esős vagy párás időjárásban erőteljesen szaporodnak és fertőznek a különböző gombaspórák. Ellenük nyújt védelmet a GardenMix lombtrágya, ami réz és kén tartalmának köszönhetően nem csak kondicionálja a növényeket, hanem segít a megelőzésben, vagy akár a kezdődő fertőzések megállításában is.

Ha bármely növényed sárgulni kezd: azt üzeni hiányt szenved. A lombtrágya gyorsan enyhíti ezt a legfontosabb nyomelemekkel, melyek közül a mikroelem és a kálium egyik legfontosabb. Ezek az elemek fontos építőkövei a fotoszintézishez elengedhetetlen sárgulás megelőzésben.

GardenMix

A sokoldalú GardenMix lombtrágya használata

Bátran használható a leanderekre, a dézsás örökzöldekre, citrusokra, egynyári vagy évelő dísz- és kultúrnövények permetezésére. Igen, akár a balkonon nevelgetett paradicsom bokorra vagy paprikára is fújhatod. Egészségügyi várakozási ideje 0 nap.

Hatásos a lisztharmat, korompenész, peronoszpóra, mozaik vírus, aszkohítás betegség, verticéliumos hervadás és más gombabetegségek megelőzésében és a kezdődő fertőzés visszafordításában.

A GardenMix nem vegyszer, de van olyan hatékony, mintha az lenne. A sikerességének titka abban rejlik, hogy lombtrágyaként könnyen felszívódó, értékes mikroelemekkel segít a növénynek megerősödni, miközben felszívódó szerként a szövetekbe juttatja a gomba ellen hatásos nyomelemeket is.

Van benne:

  • réz,
  • kén,
  • foszfor-pentoxid,
  • kálium,
  • és a legfontosabb mikroelemek: bór, vas, mangán, molibdén és cink.
GardenMix lombtrágya flakonban

Ráadásul a GardenMix keverhető huminsavval is, így azonnal professzionális magaslatokba repül a kezelésed hatékonysága! A huminsav kelátkötő tulajdonsága miatt kiváló hatásfokozó.

Mielőtt téliesíted a balkonnövényeket mindenképpen kezeld le őket GardenMix-szel is.  Az évelők esetében tavasszal és ősszel végezz el egy prevenciós kúrát: 2 hetente fújd le a növényeket, összesen 3 alkalommal. Nyáron pedig szükség szerint.

Ha pedig hiánybetegség, vagy gombás fertőzés gyanúja támad, nyáron és télen is szükség szerint vedd elő a készítményt. Nagy előnye, hogy a mikrobiológiai készítményeket leszámítva bármilyen összetételű permetlébe beleöntheted, így egy lépésben letudhatod a növényvédelmet, a tápanyagozást és a kondicionálást is.

10 liter vízhez 2 dl GardenMix-et önts, és alaposan fújd le vele a növényeket.

Egészséges, a gombabetegségeknek ellenálló balkonnövényeket és kerti örökzöldeket kíván:

Molnár Gábor Éva

  • kertészmérnök

www.kertfuvesites.hu

www.evakert.hu

(X) A cikk megjelenését a kertfuvesites.hu portál támogatta. Köszönöm a megkeresést és az együttműködést!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük