Rózsaszín terasz – olvasónk rózsaszínben látja a világot

A rózsaszín terasz nem túl gyakori hazánkban. Sokkal jellemzőbbek a kevésbé harsány, visszafogott színválasztások. A terasz színét általában évekre választjuk. Ha egy szín mellett letettük a voksunkat, akkor azt kell néznünk egy vidám nyári napon épp úgy, mint egy ködös-esős őszi reggelen vagy egy fagyos téli napon. Olvasónk úgy alakította ki a terasz, hogy a legrondább napokon is rózsaszínben lássa a világot.

 

rózsaszín terasz

Rózsaszín terasz

 A ruha színe nap mint nap tükrözheti a hangulatunkat, a terasz színét azonban érdemes jól átgondoltan kiválasztani.A terasz színe tükrözi a gazdájának lelkületét.

Van, aki a nyugalmat, kiegyensúlyozottságot keresi és ehhez választja a visszafogottabb színeket.

Van, aki állandóan a vidámságra, a pezsgésre vágyik, ezért a harsányabb, fiatalosabb színek mellé teszi le voksát. 

 

Az örök klasszikus, a fekete-fehér színpárosítás a balkonon is univerzális, ennek ellenére kevesen merik bevállalni. A világos és a sötét, a nappal és az éjszaka ellentétét és egységét szimbolizáló színek váltakozásával izgalmas teret alakíthatunk ki. A kiegészítők színének, formájának megválasztásával egy fekete-fehér balkon egyaránt lehet vidám és hűvös, bohém és retro, modern és klasszikus. 

A fekete-fehér kombináció nagyon alkalmazkodó, bármilyen színhez, hangulathoz, stílushoz illik. A vidám színeket még játékosabbá teszi, a hideg, nyugodt hangulat pedig még hűvösebbé válik általa. Egyetlen dologra érdemes figyelni. Ha a két színt egyenlő arányban használjuk, akkor az összkép vibráló lesz. Érdemes az egyik színt dominánsnak választani és a másikból kevesebbet alkalmazni. Egy fekete-fehér erkély otthonosságához nem hiányozhatnak a növények sem. Az ellentétek harmóniájában különösen jól érvényesül az örökzöldek üde színe. 

A rózsaszín nekem nem túl nagy kedvencem. Ha jól belegondolok, csak virágokban szeretem.

Pedig a rózsaszín pozitív hatású, csökkenti a feszültséget, kimerültség esetén is hatásos.

Pelván Tímea teraszát elnézve nem is olyan rossz választás!

 

A hortenziák a kedvenceim. Cserépben tartom őket már három éve. Ősszel levágom tövig, kicsit betakarom valamivel és tavasszal szépen kihajt.”

A rószaszín a kert többi részében is be-beköszön.

Nagyon köszönöm a fotókat Pelván Tímeáknak!

 

 

 

 

 

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük