A rózsabimbó varászlatos élete

A rózsabimbó kecses formájával kevés virág vetekedhet. Nem véletlen, hogy a sokféle színben, formában és illattal pompázó rózsa a magyar kertek egyik favoritja. Mérettől és stílustól függetlenül bármilyen kertbe jó választás. Kerti út szegélyeként, falra vagy pergolára futtatva, teraszon vagy balkonon cserépbe ültetve, önállóan vagy csoportosan is az egyik legmutatósabb virág. Olvasónk fantasztikus fotókon mutatja be a rózsabimbó életét a születésétől az elmúlásáig. 

rózsabimbó

A rózsabimbó varászlatos élete

A rózsa virágai kétség kívül a bimbók kezdeti stádiumában a leglátványosabbak. Nem kell azonban kapkodni a virágfejek levágásával, hisz az elmúlás folyamata is az élet része és az is tartogat még meglepetéseket. Sinka Erika olvasónk hónapokig követte egy rózsa tündöklését és bukását.

rózsabimbó

Az átalakulásról készített csodálatos fotósorozat fontos üzenetet hordoz mindannyiunk számára. Azért, mert valami vagy valaki már nem a régi formájában tündököl, nem kell lemondani róla, eldobnunk magunktól. Minden életszakasznak vannak szép és kevésbé dekoratív mozzanatai.

Csanádi Imre: Kicsi rózsabimbó

Kicsi rózsabimbó,
élted hajnalán
szunnyadozz csak párnád
hófehér haván.
Ringat jó anyácskád,
ezer gondja van rád,
féltő szívvel virraszt
sok-sok éjszakán.

Amondó vagyok, hogy járjunk nyitott szemmel és a felületes szemlélődés helyett lássuk meg a részleteket is! Akár egy szál rózsában vagy a fejlődésben lévő rózsabimbóban is.

Nagyon köszönöm Erikának a fantasztikus sorozatot!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

1 Response

  1. Erika Ortl szerint:

    Meg sem volt varva mig minden rozsa kinyilt, Csak egy ketto belole Ket kep a bimbotol, de tobb kep az elmulasrol. illetve a fagyban valo hervadt viragok. Csalodtam, nekem nem tetszett a kep sorozat. Tobb szep kepet lehetett volna csinalni a kinyilo es kinyilt rozsakrol.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük