Nézd meg milyen bizarr a magnólia termése!

A természet a legkreatívabb és legcsodálatosabb alkotóművész. Olyan csodákra képes, amit még elképzelni sem tudunk. Néha pedig olyan alakzatokat hoz létre, hogy szinte belepirulunk. Magyarországon viszonylag ritkán alakul ki és látható a magnólia termése. Ha igen, akkor már zöld állapotában is rácsodálkozunk, de amikor kezd színesedni, akkor bámulunk egy igazi nagyot. Nézd meg, hogy változik a magnólia termése a hónapok során!

magnólia zöld termése

Liliomfa, azaz a magnólia termése

A tavasszal, még lombfakadás előtt nyíló, nagy virágú liliomfa, azaz magnólia csodás virágai miatt igen kedvelt. Gyönyörű virágfejei több városunk főterének vagy nevezetes helyének ékessége. Kevés olyan ember van, akit ne bűvölt volna már el szépségével. A liliomfa virágzásának idején az új levelei még nem fejlődtek ki, ezért a látványos virágai még mutatósabbak.

liliomfa vagy magnólia

Amennyire közismert a magnólia virága, annyira kevesen tudják, hogy időnként termést is hoz. A termések a virágokból fejlődnek ki. A nyáron kialakuló rücskös termésnek kezdetben zöld színe van és igen amorf formát vesz fel.

magnólia zöld termése

Majd az idő múlásával a termés elkezd színesedni.

magnólia termése érés közben

Később a termés egyre inkább barnává válik és előbukkannak a piros magok is.

magnólia termése

A piros magok ősz elejére érnek be. Ezt követően a termés héja felpattan és kipotyognak a magok.

magnólia termése a piros magokkal

Megpróbálkozhatunk a magnólia magok elvetésével is. Azt azonban nem árt számításba venni, hogy a magnólia magról történő szaporítása igen hosszadalmas, 10-15 év is eltelhet, mire a magról nevelt növény először virágot hoz.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük