Nagymama linzere – legjobb recept

A nagymama linzere nagyon jól szállítható és tárolható, bár ez utóbbiról még nem tudtam meggyőződni, a süti az idén is hamar elfogyott.

Nagymama linzere

A Balkonada találkozón Visky Kati a csodás növényei mellett ismét egy nagyon finom sütivel is kényeztetett bennünket. „Elkészítése egyszerű, szállításra alkalmas. Sok sikert, jó sütögetést. Üdvözlettel, szeretettel: Kati”

A linzertészta nagyon egyszerűen elkészíthető és sokoldalúan felhasználható. Sós és édes sütemények egyaránt készülhetnek belőle. Sokan azt gondolják, hogy a linzer, a linzerkarika Linz városáról kapta a nevét és ez is egy a sok osztrák finomság közül, de az igazság az, hogy a linzer magyar finomság.

Nagymama linzere hozzávalók

  • 30 dkg liszt,
  • 15 dkg porcukor,
  • 15 dkg margarin vagy vaj
  • 2 – 3 tojássárgája,
  • 1 csomag sütőpor,
  • csipet só.

Nagymama linzere elkészítése

  • a lisztet összegyúrjuk a porcukorral és a margarinnal,
  • hozzádolgozzuk a tojások sárgáját, a sütőport és a sót,
  • amikor összeállt, becsomagoljuk és hűtőben pihentetjük legalább egy órát, (akár egy éjszaka is lehet),
  • sütés előtt átgyúrjuk,
  • lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk,
  • kiszaggatjuk,
  • kicsit megkent sütőlemezre tesszük,
  • előmelegített sütőben 160-180 fokon világosra sütjük,
  • még melegen lapátkanállal tálcára tesszük,
  • egymásra is lehet rakni,
  • ha kihűlt, dobozba rakva hetekig eláll.

Tálalás előtti este kettőt – kettőt pikáns lekvárral összeragasztunk, majd porcukorral meghintjük.

Nagyon köszönjük a sütiket és a receptet Visky Katinak!

Jó étvágyat!

További linzer receptek

Legjobb sütemények linzertésztából

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük