Milyen permetező kell a hobbikerted gondozására?

Ha hobbikerted van, biztosan gondolkodtál már azon, milyen permetező lenne ideális számodra? Hogy biztosan jó döntést hozz, egy részletesebb írással segítünk.

Permetező választás a hobbikertbe: mire érdemes figyelni?

A hobbikertészek általában nem foglalkoznak a permetezés kérdésével – te hogy vagy ezzel?

Sok-sok termést adnak a növényeid, zöld, dús a kerted, ebből jól látszik, hogy ápolod, locsolod, metszed őket. De vajon megfelelően gondoskodsz-e a védelmükről?

Mostanság már sokkal fontosabbá vált a permetezés, mint egykor, hiszen a telek enyhék, a kártevők pedig ebből kifolyólag, rengetegen vannak. Persze, érthető, ha nem szívesen bíbelődsz a permetező géppel, sokan vannak ezzel így. Kellemetlen, mi több, veszélyes feladat is lehet, ám jó, ha tudod, hogy csak akkor igaz ez, ha nem a megfelelő permetezővel végzed el ezt a feladatot.

Gondot okozhat például az, hogy a permetező folyik, netán ha akkus, nem indul újra egy téli pihenő után, lehet, hogy egyszerűen csak nehéz vele dolgozni… Szögezzük le, permetezni a hobbikertben is szükséges, csak nem mindegy, mivel végzed.

Ezekre mindenképp érdemes odafigyelni, amikor permetezőt választasz:

  • legyen jó minőségű termék, és a márkanév is számíthat – a silány termékek itt akár az egészségedet is fenyegethetik;
  • illeszkedjen megfelelően a teleszkópos permetezőszár – permetanyagot veszthetsz el akkor, ha ezen a részen ereszt a permetező;
  • legyen pontos, egyenletes az adagolókészsége – sem túl kevés, sem a szükségesnél több permetezőszert nem érdemes használni!

Válassz permetezőt a céljaidnak megfelelően

A kert mérete mindenképp meghatározza, milyen permetező gépre lesz szükséged. Permetező választás okosan: döntsön helyetted a kert!

Nagyobb gyümölcsfákhoz és szőlőgondozáshoz:

Ide ajánlott egy komolyabb teljesítménnyel bíró benzinmotoros, vagy ha ezzel ellenérzéseid lennének, akkor akkumulátoros gép. Az akkus gépekről érdemes tudnod, hogy alacsonyabb üzemidővel bírnak, tehát olyan kertekbe válassz ilyen terméket, ahol kb. 5 óra alatt meg is oldható a permetszórás. Ha nagyon egyenletes permetezést szeretnél, ami valóban segít a permetezőszernek „rátelepedni” a növényekre, levegős permetező mellett dönts, ez ugyanis légáramlattal segít mindenhová eljuttatni a szert. Amennyiben nem bánod, ha többet kell rá költeni, csak tudjon minél többet a gép, válassz olyan darabot, ahol lehetőséged van az adagolás, illetve a permetszórás beállítására is. Ezzel extra hatékony eredményt érhetsz el.

Bokrokhoz, alacsonyabb fákhoz, veteményeskertekhez milyen permetező ajánlott?

A kézi permetezők egyszerűen működő szerkezetek, amelyekkel kizárólag a permetezendő felületre fókuszálva lehet elvégezni a feladatot. Gyorsan, egyszerűen juttathatod el szert a megfelelő helyre, miközben a kézi permetezők karbantartása, tisztítása is gyorsan és könnyedén oldható meg. Kézi változatok mellett kisebb háti gépekkel is érdemes lehet próbálkozni, ha azt kényelmesebbnek érzed.

Mindegy, melyik terméket keresed, a Profigazda.hu oldalon meg fogod találni a számodra ideális permetező gépet.

Hirdetés (X)

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük