Legtutibb kuglóf receptje

A legtutibb kuglóf elnevezés cseppet sem túlzó. Nem más, mint Sinka Erika jól bevált, egyszerű kuglóf receptje, amit rendszeresen süt és a családnak, vendégeknek és ajándékba is. Ha ki tudja várni a család, akkor díszíti is. Folyamatos javítgatásokkal alakult ki a szuper recept.

legtutibb kuglóf receptje

Legtutibb kuglóf receptje

Erika részletesen és némi bevezetővel leírta a receptet, így azt most változatlanul teszem közkinccsé.

“Karácsony, ünnepek….ide, vagy oda én kuglófot szinte minden héten sütök. Miért?…mert imádjuk, gyorsan megvan és nem kell hozzá sok minden, hipp-hopp … kész!Bár itt, ebben a csoportban sokszor megosztottuk (Nagy Jucóval) kuglófomról készült fotókat, receptet, de most annyira finom lett, hogy ezt le kellett fotózzam!

Jó, tudom az ízek nem mennek át,….de ezt sajnálhatjátok is! A kép ma délután készült, díszítésre nem volt idő, mert ahogy sült, a család körülállta a konyhát és várt…és … és várt…várt…, amíg azt nem mondtam, hogy kész van! 😃 

Nagyon türelmesek voltak igazán, mert a dupla citrom adag és a vanília megtette a hatását. Mellesleg én is nagyon nehezen vártam ki a sülés végét!!! A díszítés elmaradt, de nem bánom, majd legközelebb. Befaltuk röpke pillanatok alatt!!!

Szóval most újra leírom a legesleges – legtutibb kuglófom receptjét, már a módosított változattal. A forma egy Lidl-ös kuglófforma, melynek felső pereme: 23 cm, magassága: 10 cm és kb 2 literes az űrmértéke, vagyis ez egy nagyobb méretű!

A hozzávalókat előző este szoktam kimérni, kikészíteni, így másnap már csak “összedobom”.

Hozzávalók:

  • 4 db L-es tojás,
  • 100 (120) g cukor,
  • 125 ml olaj, (normál étolaj),
  • 125 ml görög joghurt (tej helyett most ezt használtam, mert nem
  • volt itthon! – és milyen jól tettem, mert szerintem ettől lett fantasztikusan puha!),
  • 210 g liszt (nagyi titka extra finom és kelt tészta süteményliszt, 70-
  • 30 arányban),
  • 1 púpozott mokkáskanál szódabikarbóna,
  • 1 púpozott mokkáskanál sütőpor,
  • kevés mézeskalács fűszerkeverék,
  • 1 – 2 citrom héja és leve,
  • kb 1-2 evőkanál vodka,
  • kb 1 teáskanál kakaópor.

Összeállítás:

  • A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, majd
  • az olajat vékonyan csurgatva hozzáöntjük, közben keverjük a finom krémes állagig,
  • jöhet a joghurt és liszt (+sütőpor, szódabik., mézesfűszerkev.) felváltva adagolva,
  • legvégén a citrom és a vodka (ízlés szerint, de ne lőjünk túl! Hagyjunk kedvesünknek is!!!😃
  • a tojások fehérjét habbá verjük, óvatosan, falapát segítségével összeforgatjuk, a fenti masszához adjuk.
  • beleöntjük a kuglófformánkba (én még a szilikont is vajazom-zsemlemorzsázom), egy picit (2-3 evőkanálnyit) hagyunk a tésztás tál alján, ezt összekeverjük az 1 tk kakaóporral, majd a kuglófformában lévő tészta tetejére csurgatjuk. Nem kell villával összekeverni, hiszen süléskor átrendeződnek a tészta alkotóelemei.😃De ha megszoktad/úgy szoktad, akkor nyugodtan kavard össze! Az a Te sütid lesz!

Forró sütőbe tolom (200 fok), majd fokozatosan (5-10 percenként) vettem le a hőfokot, amig 150 fokon nem sült tovább kb 20 percig, majd 100 fokon kb 30 percig, légkeveréses üzemmódban. Nagyon sütő függő, ezért ezek csak irányelvek. Süsd úgy, ahogyan szoktad a kavart sütiket

.Lekvárral, egy pohár forró kakaóval is felülmúlhatatlan!

Jó étvágyat hozzá!!!

Nagyon köszönjük Sinka Erikának a kitűnő receptet!

Köszönöm a megosztásokat!
  • 80
  • 6
  •  
  •  
  • 80
  •  
  • 6
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás