Habsburg kertek – videó

A Habsburg-család Európa egyik legjelentősebb uralkodócsaládja volt, amely német királyok, német-római császárok, cseh, magyar, spanyol és portugál királyok sorát adta. A család tagjai emellett különböző időszakokban számtalan itáliai és német hercegség, választófejedelemség, stb. urai voltak. Rangjukhoz és társadalmi helyzetükhöz méltó palotáik és kertjeik is messzi földön híresek voltak. A legszebb Habsburg kertek most egy videón is megtekinthetők.

Schönbrunn - Habsburg kertek

Habsburg paloták és kertjeik

A Habsburg-dinasztia leghíresebb lakóhelye a Schönbrunni kastély Bécsben. A barokk palota geometriailag igen gazdagon kialakított parkja a XVIII. századi művészetet tükrözi. A kastélyparkban található a világ legrégebbi állatkertje a“ Tiergarten Schönbrunn“.

Európa egyik legfontosabb tájkertje a Schlosspark Laxenburg öreg fákkal, széles rétekkel.

A császárvilla a császári pár esküvői helyszíne egy idilli tájkertben található Bad Ischl-ben.

Az eisenstadti Esterházy-kastély 19. század elei parkosított parkját templomok, barlangok, vízesések és tavak díszítik.

Schloss Hof, Alsó-Ausztria gyönyörű barokk kastélya és kertje a családi kirándulások kedvelt helyszíne. A legnagyobb osztrák vidéki kastély fűszerkertet, kézműves műhelyeket és régi osztrák háziállatokat bemutató majorságot rejt. A kocsikázás, az élmény játszótér és állatkert a gyerekek számára is feledhetetlen élményt nyújt.

A Habsburg-dinasztia fényes története az Alsó-Ausztriában található Kaiserliches Jagdschloss – Eckartsau kastélyban ért véget.

Azért néhány Habsburgokhoz köthető palotát érdemes hazánkból is megemlíteni. A legismertebb a Gödöllő királyi kastély, amit Sissi ajándékba kapott. Az egyik kedvencem a Habsburgok egykori vadászkastélya, a Karapancsai Kastély és Major Mohács közelében. Az Alsó-Duna völgy vadregényes területén, szinte már a határszélen, a magyar-horvát-szerb határvonalak összefutásánál található gyönyörű kerttel.

Habsburg kertek – videó

Találtam egy csodálatos videót, amiből megismerhetjük a Habsburg kerteket és a dinasztia örökségét. Szerintem érdemes megnézni.

https://youtu.be/R2PvXZ0QyHI

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük