Ezért ne rendelj virágmagot külföldről

Az interneten minden elérhető, még az is, ami nem létezik. A lelkes virágbarátok gyakran elcsábulnak egy különleges virág ígéretére és lecsapnak a kihagyhatatlannak tűnő, rendkívüli ajánlatra. Már pedig virágmagot külföldről rendelni nem a legjobb ötlet. Gyakran egész más növény kel ki a magból, mint reméltük és még az is előfordulhat, hogy a növényi részekkel betegséget hurcolunk be külföldről.

Ezért ne rendelj virágmagot külföldről

Ezért ne rendelj virágmagot külföldről

Nem szeretnék senkit sem megbántani, de azt hiszem elfelejtettek gondolkodni az emberek. Sokan sok mindent elhisznek, amit az interneten eléjük tolnak.

Számomra teljesen érthetetlen, hogy miért nem merül fel ilyenkor a gyanú és miért nem próbálnak meg az emberek néhány kérdést feltenni és megválaszolni magukban.

Hogy gondolhatja valaki, hogy létezik szivárványszínű rózsa vagy egy fürtön 10 színben pompázó gyöngyvirág?

És ha létezik, miért nem kapható nálunk?

Miért csak külföldön árulják?

Nem akadt egyetlen kertészeti áruház vagy multi sem, amely egy ilyen filléres csoda árulásában üzletet látna?

Azt hiszem, ha ezeket a kérdéseket megválaszoljuk magunknak, akkor már rá is jövünk a válaszra. Eszünkbe sem jut rendelni, akár milyen vonzó is a kép és akár milyen kecsegtető is az ajánlat.

A virágmagok nálunk is csupán pár száz forintba kerülnek. Persze tudom ilyen pompás növények magját nem lehet kapni nálunk.

NEM KAPHATÓK, MERT NEM IS LÉTEZNEK.

Sokan azzal érvelnek, hogy nem drágák dolgok, egy próbát megér.

Persze egy ilyen rendelés végösszege is szép nagyra tud dagadni, ha egyszer elkezdünk mindent begyűjteni. Sok kicsi sokra megy.

Nem akarok senkinek a pénztárcájában turkálni, mindenki arra dobja ki a pénzét, amire akarja. Ha valaki jól szórakozik azon, hogy a várva várt virág helyett 2-3 hónap múlva gaz cseperedik a cserépben, csak jó szórakozást tudok kívánni hozzá.

Van viszont egy sokkal komolyabb érvem a külföldi virágmag rendelés ellen.

A külföldi rendeléssel olyan baktériumokat, vírusokat, kártevőket hordozhatunk be az országba, amelyekkel komoly károkat okozhatunk.

Abban biztosak lehetünk, ha sikerül egy úgy fajta növényt vagy új színárnylatot nemesíteni, az hamarosan megjelenik nálunk is.

Olvasói tapasztalatok külföldi virágmag rendelésről

Stéh Ibolya: „A virágmagot külföldről rendelni nagy butaság. Víz alatti „varázsmagokat” is árulnak, amiből csodaszép víz alatti gyep lesz. Legalább 5 féle különböző növényt láttam már belőlük kifejlődni, ami alkalmatlan víz alatti gyepnek. Még rendes virágmagot sem mernék tőlük rendelni.”

Ignacio Kozmopolita: „Ali expresszről rendelt magokból lett minden, csak az nem, ami fel volt tüntetve.”

Kottmayer Ildikó: „Én rendeltem többet, több félét. A baj csak az, hogy mivel nem írtak a kis zacsikra semmit, lövésem sincs, melyikből mi lesz. Meglepetééééés!”

Gál Csaba: „Rendeltünk lilla paradicsomot. Szép piros lett. Igaz csak 300 Ft volt.”

Tamás Éva: „Neeeeeee!!! Totál más van a zacskóban és az se kel ki!!! :-)”

Farkas Imre Roland: „Én pampafű magot rendeltem. Valami gaz volt!”

Szinger Margit: „Kérlek ne tekintsétek ezt játéknak. Olyan, itt nem honos fajokat hurcolhattok be így, ami igen káros lehet a helyi élővilágra. Lehet, hogy kártevőt, káros baktériumot vagy vírust is kaptok (kapunk), amit nem is láttok. Lécci ne!”

Németh Anna: „Margit ez nagyon igaz. Nekem kis kertem van, de sok palántát nevelek, amivel a szomszédaimat megajándékozom, hogy a méhek a szomszéd kertjéből ne hozzanak át olyan paradicsom vagy paprika, tök, uborka virág, stb port, amivel az én kertemet fertőzhetik. Lehet, hogy sokan ki nevetnek, de nem érdekel. A szomszédban is az én egészséges palántáim nőnek, majd teremnek.

Halason, a Gazdaboltban vásárolom a vető magot, mindig magyart !!! Miért kérdés ez nektek, hogy mit vegyetek? Olyan sokan bedőltök a reklámnak! Pedig amint látom a hozzászólásaitokból, bőven van rossz tapasztalat. Ezen a tájon termelt magból, ezen a tájon elvetett magból életerős, fajtaazonos növény lesz.”

NemLeskó Gergő:  „Nekem a legnagyobb kedvencem az, amelyekből 100 éves kék színű bonsai nő ki. Ugyan kicsit sokáig csírázik, de megéri várni!”

Fekete Rózsa: „Meg az orchideamag. Amit küldenek, az minden, csak nem orchidea mag. Annak porszerű „magja” van és speciális körülmények között lehet kinevelni. Ha sikerül. Minden más szemes orchidea mag átverés, sokan ráfizettek már.”

Deák Tamás: „Nekem nem kelt ki egy sem.  2000 Ft-ért rendeltem.”

Schmidt Dettiike: Rendeltem virágokat, de ki se kelt. Vagy épp a papagájvirág helyett valami más kaptam, ami kikelt. Valami virág lesz, már hozza a virágaikat, elviekben hajnalka vagy valami olyasmi lesz. Sebaj, legalább nem lóhere lett vagy gaz.” 

Kőhalmi Józsefné Asprián Tünde: „Mi is rendeltünk virágmagot, igaz nem volt drága, de ki se kelt !!! Maradok a hazainál!”

Nagyon köszönöm az olvasóknak a tapasztalatokat!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük