Chilis bab konzervből egyszerűen

A chilis bab egyszerű, gyors, finom és laktató étel. Konzervből készítve különösképpen. Szeretem, mert általában minden hozzávaló megtalálható a konyhámban. A konzervek egyértelműek, amikor épp akciósak, bespájzolok belőlük. Darált hús is általában van a mélyhűtőmben, így egy váratlan vendég érkezésekor sem okoz gondot, hogy mit dobjak össze. Akár kenyérrel is fogyaszthatjuk, de főtt tésztával, rizzsel is kitűnő. Így készül a chilis bab konzervből.

chilis bab konzervből

Nem túl sok mindent szoktam konverzből készíteni. Ha jól belegondolok a csilis babon kívül csak egyetlen dolgot, a csicseriborsó krémet.

Chilis bab konzervből hozzávalói

  • 500 g darált sertéshús,
  • 2 evőkanál olívaolaj, étolaj vagy zsír
  • 1 db nagyobb méretű vöröshagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 500 ml paradicsomlé,
  • 1 db csemegekukorica konzerv,
  • 2 db vörösbab konzerv,
  • só,
  • fekete bors ,
  • fűszerpaprika,
  • 1 teáskanál csípős paprikakrém
  • további fűszerek ízlés szerint (pl. fahéj, majoranna, oregánó, petrezselyem, cayenne bors, worcestershire-szósz)

Elkészítése

  • Az apróra vágott vöröshagymát a zsiradékon elkezdjük párolni,
  • ha üveges, rádobjuk a zúzott vagy apróra vágott fokhagymát,
  • kb. fél perc múlva hozzáadjuk a darált húst,
  • folyamatos kevergetés mellett pirítjuk,
  • pár perc után ízlés szerint befűszerezzük,
  • ha a hús megfőtt, ráöntjük a konzerv babot és kukoricát, aminek előzőleg leöntöttük a levét,
  • felöntjük annyi paradicsomlével, hogy éppen ellepje az ételt,
  • tovább főzzük kb. 10 percig,
  • közben még erősíthetjük a csípős ízt cayenne borssal, további csípős krémmel,
  • azonnal fogyasztható.

Akár kenyérrel is fogyaszthatjuk, de főtt tésztával, rizzsel is kitűnő.

Jó étvágyat!

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × 3 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás