Amit a kútszivattyúról tudni érdemes

A szivattyúk rendkívül hasznos eszközök, amikor valamilyen vízzel kapcsolatos problémát meg szeretnénk oldani. A kínálat meglehetősen változatos, így könnyen rátalálhatunk az igényeink szerinti változatra. A kútszivattyú egy olyan típus, amit ásott kutakhoz szokás használni. Nem keverendő össze a fúrt kutakhoz való változatokkal, amik egészen másképp működnek. Most a telepítést és a megfelelő kútszivattyú kiválasztását vesszük górcső alá. 

kútszivattyú ásott kutakhoz

A kútszivattyú telepítése

A folyamat ismeretében azt mondhatjuk, hogy egy szivattyú telepítése nem bonyolult feladat. Sok minden van azonban, amire oda kell figyelni, amit szem előtt kell tartani. Már eleve a megfelelő modell kiválasztása is szakértelmet kíván. Ugyanígy a telepítéssel kapcsolatos törvényi előírások ismerete is egy lényeges pont. Bárhol is akad el a folyamat, a kútszivattyú telepítése kudarcba fulladhat vagy nem megfelelő végeredményt szülhet. Az első feladatok között szerepel a kút talpmélységének lemérése. A szivattyút ugyanis a talptól meghatározott távolságban kell elhelyezni. Mivel a telepítés helye mélyen van, ezért a leeresztő kötél használatában is gyakorlottnak kell lenni. Mindezek mellett az elektromos vezeték leeresztéséről is gondoskodni kell.

A kútszivattyú kiválasztása

Még a telepítés előtt kell döntenünk a kútszivattyú típusáról és egyéb paramétereiről. Szem előtt kell tartani, hogy pontosan milyen célra kívánjuk használni és milyen kútba szeretnénk elhelyezni. A kerti medencék, kerti tavak, tartályok esetén különösen oda kell figyelni a választásra. Érdemes a szivattyúztatni kívánt terület méretét, adottságait is felmérni, hogy megfelelő döntést tudjunk hozni. Inkább szánjunk több időt a felmérésre és a szempontok átgondolására, hiszen a szivattyú vásárlás mindig hosszútávra szól. Egy rossz döntéssel rengeteg plusz munkát és idegeskedést okoz magunknak. Arról nem is beszélve, hogy egy nem tervezett szivattyúcsere mekkora gondot tud jelenteni pénzügyileg. A kútszivattyú kiválasztásához, telepítéséhez is érdemes szakértő közreműködését kérni. Egy hozzáértővel sokkal gyorsabban érünk a feladat végére.

Hirdetés (X)

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük