Vadas csirkehúsból receptje
Nagyon finom vadas csirkehúsból is készíthető. Az ízekben, aromákban gazdag, laktató fogás receptjét Illésné Nagy Máriától kaptuk. Már magában ez a tény garantálja, hogy senki nem fogja megbánni, aki megfőzi a finom fogást.

Vadas csirkehúsból receptje
„Ajánló, tipp, ötletadó… 👍
Rotyogva fő, illatozik, sőt lassan tálalhatok is!
Hamarosan az asztalunkra kerül családunk egyik kedvenc étele.
Ebédre, vacsorára ajánlom ezt a finom fogást, amit csirkemell és filézett csirke felsőcomb felhasználásával készítettem.
Sok – sok finom, friss zöldség az ízletes mártás az alapja
Jelen esetben nem levesből készítettem, ennél egyszerűbb és gyorsabb változatát ajánlom figyelmetekbe 😉
Ízekben, aromákban gazdag, laktató fogás 😋” – ajánlotta figyelmünkbe a kitűnő receptet Illésné Nagy Mária.
Hozzávalók
- 1 kg csirkehús (nálam mell, felsőcomb vegyesen)
- 5 dkg füstölt szalonna
- só, őrölt fekete bors
Mártás alaphoz:
- 5 db nagyobb sárgarépa
- 3 db fehérrépa
- 1 kisebb fej karalábé
- 1 közepes fej vöröshagyma
- zeller darabka, nálam zeller szára
- só, bors
- 2 babérlevél
- 1 evőkanál cukor
- 2 -3 dl tejföl
- 1 evőkanál mustár
- friss citrom leve, ízlés szerint
Vadas csirkehúsból elkészítése
- A megmosott, leszárított, felezett csirkemelleket, combokat sóval, borssal mindkét oldalán megszórjuk.
- A szalonnát kis kockákra vágjuk, egy serpenyőben zsírjára sütjük, majd a húsokat megpirítjuk mindkét oldalukon, kiszedjük egy tányérra.
- A visszamaradt zsíron (ha kevés, pici olajat vagy zsírt adhatunk hozzá), 1 evőkanál kristálycukrot megpirítunk, karamellizálunk.
- A megtisztított zöldségeket karikákra vágjuk, feldaraboljuk, a hagymát félbevágjuk. A pirított cukorhoz adjuk, néhány percig sütjük, kevergetve megpirítjuk.
- Hozzáadjuk a pirított húsokat, annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje.
- A babérlevelet hozzáadjuk, lefedve puhára pároljuk – a hús kellően puha állagú legyen.
- Ha elkészült, a húsokat kiemeljük, egy tányérra tesszük, a babérlevelet és a hagymát kivesszük.
- A zöldségeket botmixer segítségével pürésítjük, mustárt, citromlevet adunk hozzá, a simára kevert tejfölt beleöntjük, összefőzzük.
- Kóstoljuk meg, ízesítsük ízlés szerint.
- A húsokat belepakoljuk a mártásba és picit forralunk rajta.
Ízlés szerint knédli, zsemlegombóc, tészta, nokedli, stb. kínálható mellé köretként.
Jó étvágyat kívánok! 😊
Nagyon köszönjük a receptet Illésné Nagy Máriának!