Csodálatos virágözön a körfolyosón

Igazán megkapó és szemetgyönyörködtető látvány a virágözön a körfolyosón. Kár, hogy kevés bérházban találkozunk növényekkel, a színes oázis pedig még ritkább. Sok helyen csak üresen éktelenkedik a kovácsoltvas korlát. Nagy Zoltán a budapesti függőfolyosón igazi oázist alakított ki, ami üdítő kivétel a kopár gangok sorában. Csodáld meg virágokkal teli függőfolyosót és inspirálódj Te is! 

virágözön a körfolyosón

Csodálatos virágözön a körfolyosón

A városi bérházak emeletein található nyitott függőfolyosó, a gang régen a közösségi élet fontos színtere volt. A lakók ismerték egymást, a lakóközösség a folyosón találkozott és beszélte meg a napi híreket, recepteket cserélt, stb. Ma már szinte azt sem tudják az emberek, hogy ki lakik a szomszédban. A lakók közötti kommunikáció maximum egy udvarias köszönésre korlátozódik. Sok helyen csak üresen éktelenkedik a kovácsoltvas korlát. Jó lenne, ha minél több olyan kivétellel találkoznánk, mint amit olvasón a VIII. kerületben kialakított rózsákkal, hortenziákkal, leanderekkel, liliomokkal és sok más egyéb szépséges növénnyel.

virágözön a körfolyosón

Ekkora mennyiségű növény gondozása nem kis feladat, de a teleltetés még nagyobb kihívás. Kérdésünkre Zoltán elmondta, hogy télikert híján a növények jó részét a függőfolyosón telelteti szalmás és geotextíliás takarással.

virágözön a körfolyosón

Valljuk be őszintén egy ilyen csodás látványhoz a gondoskodáson túl béketűrő szomszédok is kellenek, akik toleránsak. Nem morgolódnak azért, ha néhány csepp víz lecseppen vagy az elhullott virágszirmokat az ajtajuk elé fújja a szél.

Gratulálunk és köszönjük az inspiráló fotókat Nagy Zoltánnak!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...