Virágdesign

Az elmúlt években a belső építészet újra felfedezte magának a természetet szépségeit és az indusztriális vonalak mellett fokozatosan jelent meg a fás jegyek, naturális szimbólumok, és persze a növények használata is. Cikkünket különösen azoknak ajánljuk, akik otthonról dolgoznak, vagy a járvány idején nem hagyják el a lakásukat. Íme néhány virág design ötlet otthonra!

viragdesign

A növények jótékony hatása

Nem csupán szépségük, de a hangulatunkra gyakorolt jótékony hatásuk miatt is fontos, hogy minél több növényt tartsunk otthonunkban. A gyerekekre különösen pozitívan hatnak, hiszen rajtuk keresztül megtaníthatóak a gondoskodásra. Jobb levegő, kevesebb finompor, jó illatok – csak hogy néhányat említsünk az otthoni flóra erősségeiből.

Ha viszont növények beszerzésén gondolkodunk, érdemes figyelni arra is, hogy a lákásunk kialakításához passzos virágokkal szereljük fel, valamint hogy a tartók is illeszkedjenek az elképzeléseinkhez.

A 2021-es év növényei a napraforgó és a nyílgyökér. Miután az elsőt itthon magjai miatt termesztik nagy számban, talán nem is jutna eszünkbe, hogy mennyire jól mutat a nappaliban. Azonban trendi színezete miatt igazán divatos kiegészítője és egyben különleges ékköve is lehet otthonunknak. A nyílgyökér sötétzöld levelei a kevésbé világos helyiségeket is jól tűrik, esténként felemelkedő levelei pedig igazi látványosságot mutatnak majd be.

Tartók

Kaspók nélkül ne tartsunk otthon virágot, de ha már ez egy kötelező elem, hogyan válasszuk ki a megfelelő küllemű darabot?

 • A természetközeli otthonokba a 2021-es év izgalmas új színeket hozott. Újra trendinek számít a barna, a sárga és a zöld is. A pasztell árnyalatok ráadásul remekül kihangsúlyozzák a növények önállóan is csodaszép színeit. 
 • Gondoljunk a jövőre! Ha növényünk még fiatal és várhatóan tovább nőhet, válasszunk olyan kaspót, amelybe nem csak most, de a következő egy-két évben is kellő tere van a gyökerének.
 • A fa hatású kaspók is kifejezetten trendinek számítanak, így azzal sem lőhetünk bakot.

Gangra, erkélyre, teraszra vagy a kertbe jól jöhetnek a virágládák. A műanyagból készült egyenládák helyett használjunk fából lévő darabokat, így azok közelebb visznek bennünket a  természethez, és szebben is mutatnak majd.

A fotó forrása: 

New Africa / Shutterstock.com

A cikk megjelenését a bonami.hu webáruház, a támogatta. Köszönöm a megkeresést és az együttműködést!

Köszönöm a megosztásokat!
 • 22
 • 7
 •  
 •  
 • 22
 •  
 • 7
 •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük