Mesés kert két év alatt saját kezűleg – olvasó vallomás

Mesés kert két év alatt saját kezűleg? Létezhet ilyen a valóságban? Vagy ez is csak egy mese vagy esetleg egy jó nagy átverés? Egyik sem. Bizony saját magunk és készíthetünk csodálatos kertet kév év alatt. Persze ehhez az kell, hogy belevágjunk és ne ijedjünk meg a kemény munkától, ne hagyjuk, hogy az esetleges kudarcok eltántorítsanak terveinktől. Olvasónk elmesélte és képekkel is bemutatta, nekik hogy sikerült létrehozniuk az álomkertet.

Mesés kert két év alatt saját kezűleg

A szép kerthez három dolog biztos kell: idő, energia, pénz. Ez utóbbit az első kettővel némileg helyettesíteni tudjuk.

Nem állítom, hogy pénz nélkül is lehet kertet építeni, de nem mindig a pénz a döntő. Mindenki maga döntheti el, mi a fontos számára és mire hajlandó áldozni a megkeresett forintjaból. Van aki nem tud meglenni évi két luxusutazás nélkül. Van aki több tízezret pöfékel el egy hónapban. És van, aki inkább virágföldre, növényekre és a kert szépítésére költ.

Van aki nap hosszat csak álmodozik, valóság showt és sorozatokat néz a tévében. Vagy épp mások rózsaszínre festett álvalóságot mutató Facebook posztjain irigykedik, bosszankodik és mérgezi lelkét.

Míg más inkább nem tétlekedik, nem vár másokra, a kertjét szépítgeti órákon át.

Mindenki maga dönti el, hogy él.

Nagy Mónika mutatta meg, honnan indultak és hova jutottak saját munkával a kertben két év alatt.

„Egy pár előtte és utána kép, csak mert sokan nem tudják elképzelni, milyen volt a nulláról indulni…. A képeket nézve most már azt mondom, nem is a nulláról, hanem mínuszból indultunk 😀 Kőkemény munkával, konkrétan úgy hogy 2 éve, mióta ideköltöztünk, egy szabad hétvégénk sem volt. Ezt már annyira nem szokták irigyelni😊. Van vele sok munka, de nekem ez nem teher, mert imádok kertészkedni😊

„Mi is ugyanúgy eljárunk dolgozni, mint bárki más és munka után tartjuk rendbe a kertünket. Mi több éve még csak nyaralni sem voltunk, sőt egy szabad hétvégénk sem volt, mert mi minden időnket arra fordítottuk, hogy szebbé tegyük a környezetünket ahová költöztünk. Rengeteg munkánk van benne és aki ismer az tudja, hogy a kert számomra a kikapcsolódást jelenti. Az pedig óriási szerencse, hogy van egy olyan párom, aki ezt tudja és mindenben segít, ami nekem egyedül nem menne.”

Gratulálok Mónikának és nagyon sok örömet kívánok még a csodás kerthez!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

1 Response

  1. Nira szerint:

    Szép, de én sajnálom, hogy kivágták a nagy fát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük