Könnyű és finom kókuszkocka receptje

A kókuszkocka egy klasszikus sütemény. Van aki hagyományos piskótát süt és azt vonja be csokimázzal, majd kókuszreszelékkel. Az általam is ismert, mézet is tartalmazó alaptésztával készítve sokkal könnyebb és finomabb a végeredmény. De van még pár ötlet, amivel még különlegesebb és finomabb lehet.

kókuszkocka mézes tésztával 

Kókuszkocka mézes tésztával

Az az igazság, hogy ahogy minden süteménynél, a kókuszkockánál is a krémet, a mázt, a tésztára kerülő pluszt imádom leginkább. A tészta nekem csak azért kell, hogy legyen mire rátenni a lényeget. Pont úgy, mint nagy kedvencemnél, a csudijó, csupa mákos linzernél. Ezért is van, hogyha néhanapján kókuszkockát készítek, akkor egy falatnyi kockák lesznek. Így ugyan jóval több csokimázra és kókuszreszelékre van szükség, de szerintem sokkal finomabb.

Hozzávalók 22×36 cm méretű tepsihez

Tésztához: 

  • 20 dkg cukor,
  • 5 dkg margarin,
  • 1 egész tojás,
  • 2 evőkanál méz,
  • 30 dkg liszt,
  • 1 csomag sütőpor,
  • 2 dl tej.

Csokimázhoz:

  • 20 dkg margarin
  • 6 evőkanál cukor,
  • 3 evőkanál kakaópor,
  • 6 evőkanál tej.

Tetejére: 

  • kókuszreszelék

Elkészítése

  • a cukrot, a margarint, az egész tojást és a mézet habosra keverjük
  • a lisztben elkeverjük a sütőport,
  • a lisztet a mézes masszához adjuk,
  • majd 2 dl tejjel higítjuk,
  • a jól elkevert masszát zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük,
  • 180 °C-on megsütjük,
  • a csokimázhoz a margarint felolvasztjuk,
  • hozzáadjuk a cukrot, a kakaóport és a tejet,
  • ha kihűlt a sütemény, felkockázzuk,
  • előbb  a csokimázba, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.

Tippek:

  • a csokimázba rumot is keverhetünk, ha csak felnőtteknek készítjük,
  • a tésztába őrölt diót is keverhetünk, így még finomabb lesz.

Nagyon köszönöm a kitűnő receptet Pethes Juditnak!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük