Ancsa meggyespitéje
Ahány ház, annyi meggyespite recept. Ancsa meggyespitéje abban különleges, hogy egyik nap előkészítjük, majd egy éjszakás pihentetés után sütjük csak. A végeredmény egy nagyon meggyes, nagyon finom sütemény.
Ancsa meggyespitéje
Hozzávalók
- 35 dkg finomliszt,
- 25 dkg Rama margarin, vagy 17 dkg. házi zsír bolti nem jó,
- 2 evőkanál porcukor,
- csipet só,
- 2 dkg élesztő felfuttatva,
- 1 db tojássárgája.
Elkészítése
- Az egészet összegyúrjuk annyi tejjel, hogy rugalmas tésztát kapjunk.
- Egy éjszakára betesszük a hűtőbe pihenni.
- Kimagozunk 1.50 kiló meggyet, és 30-40 deka kistálycukorral elkeverjük, és szintén hűtőbe tesszük.
- Másnap a meggyet tésztaszűrőn leszűrjük.
- A cukrozott léhez teszünk 1,5 deci vizet, egy csomag vaníliás pudingot (főzőset!) és összeforraljuk, amíg kezd sűrűsödni. A még forró (de már nem forraljuk tovább) pudingba belekeverjük a leszűrt meggyet.
- Két részre osztjuk a tésztát.
- Kinyújtjuk. Egyik lapot a közepes méretű tepsi aljába terítjük.
- 2 evőkanál zsemlemorzsával meghintjük, és rátesszük a meggyet. (ragacsos, de úgy jó, nem gurulnak szét a szemek felvágásnál).
- Beborítjuk a másik lappal, és megkenjük a felvert tojásfehérjével.
- Hurkapálcával megszurkáljuk.
- Légkeveréses sütőben 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük. Ha nincs légkeverés, akkor 200 fokon alsó-felső sütés.
- Ha meg bírjátok állni, akkor csak kihűlés után vágjátok fel.
Jó étvágyat hozzá!
Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Farkas Ancsának!