Ancsa meggyespitéje

Ahány ház, annyi meggyespite recept. Ancsa meggyespitéje abban különleges, hogy egyik nap előkészítjük, majd egy éjszakás pihentetés után sütjük csak. A végeredmény egy nagyon meggyes, nagyon finom sütemény.

Ancsa meggyespitéje

Ancsa meggyespitéje

Hozzávalók

  • 35 dkg finomliszt,
  • 25 dkg Rama margarin, vagy 17 dkg. házi zsír bolti nem jó,
  • 2 evőkanál porcukor,
  • csipet só,
  • 2 dkg élesztő felfuttatva,
  • 1 db tojássárgája.

Elkészítése

  • Az egészet összegyúrjuk annyi tejjel, hogy rugalmas tésztát kapjunk.
  • Egy éjszakára betesszük a hűtőbe pihenni.
  • Kimagozunk 1.50 kiló meggyet, és 30-40 deka kistálycukorral elkeverjük, és szintén hűtőbe tesszük.
  • Másnap a meggyet tésztaszűrőn leszűrjük.
  • A cukrozott léhez teszünk 1,5 deci vizet, egy csomag vaníliás pudingot (főzőset!) és összeforraljuk, amíg kezd sűrűsödni. A még forró (de már nem forraljuk tovább) pudingba belekeverjük a leszűrt meggyet.
  • Két részre osztjuk a tésztát.
  • Kinyújtjuk. Egyik lapot a közepes méretű tepsi aljába terítjük.
  • 2 evőkanál zsemlemorzsával meghintjük, és rátesszük a meggyet. (ragacsos, de úgy jó, nem gurulnak szét a szemek felvágásnál).
  • Beborítjuk a másik lappal, és megkenjük a felvert tojásfehérjével.
  • Hurkapálcával megszurkáljuk.
  • Légkeveréses sütőben 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük. Ha nincs légkeverés, akkor 200 fokon alsó-felső sütés.
  • Ha meg bírjátok állni, akkor csak kihűlés után vágjátok fel.

Jó étvágyat hozzá!

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Farkas Ancsának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

kettő × egy =