Nyerj belépőjegyet a tavaszi kaktusz kiállítás 2021-re!

Mexikó kietlen szikláinak szúrós szépségei kerülnek középpontba a budapesti Füvészkertben 2021. május 28 és 30 között megrendelésre kerülő kaktusz kiállításon. Válaszolj egy egyszerű kérdésre és legyen tiéd az 5 darab páros belépőjegy egyike a tavaszi kaktusz kiállítás 2021-re!

Tavaszi kaktusz kiállítás 2021

A legvadabb tövisű kaktuszok: A Ferocactus nemzetség, ez a címe a Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete szervezésében, az ELTE Füvészkertben május 28-30 között megrendezésre kerülő Tavaszi Országos Kaktuszkiállítás és Vásárnak.

Mexikó kietlen szikláin, tűző napsütésnek kitett hegyeinek és völgyeinek lakói a sokszor bizarr és veszélyes töviseket nevelő Ferocactus-ok vagy más néven hordókaktuszok. A bizarr külső ellenére Mexikó őshonos indián lakóinak mégis „barátai” ezek a zord külsejű növények. Testük rengeteg vizet tárol, melyet „megcsapolva” az indiánok, de a szomjas kaktuszkutatók is tiszta ivóvízhez jutnak a forró mexikói fennsíkokon, e mellet egyes fajok termését a Mexikóban citrompótló gyümölcsként is fogyasztják, árusítják.
Hazájukban az őslakosok, mint „haszonnövényt” látták a Hordókaktuszokban, Európába kerülve és elterjedve viszont ezek a fajok hamar népszerűvé váltak a kaktuszkedvelők körében. Mi a népszerűségük oka? Egyértelműen színes tövis fegyverzetük, méretes időskori nagyságuk és pompás sárga vagy lilás virágjuk teszi őket különlegessé.

Újabban igen keresettek a nemzetségek közötti, gyakran igen különleges tövisezettségű vagy pompás virágú hibridjei, melyek Ferobergia elnevezést kaptak.
Hazánkban is kedveltek a színes tövisű, bizarr megjelenésű Hordókaktuszok melyek dísznövénynek sem utolsók , ezért az idei tavaszi országos kiállításunk fókuszába helyeztük ezeket az érdekes növényeket.
Kiállításunkon a nemzetség tucatnyi faja gyönyörű, horgas tövisekkel, termetes testükkel várja látogatóinkat, mindezek mellett természetesen további látványos kaktusz és pozsgásnövény érdekességeket is kínálunk az ország minden részéről érkező kaktuszgyűjtők különleges növény anyagának bemutatásával.

Lehetőség lesz növények vásárlására, a gyermekekről sem feledkezünk meg, szeretettel várjuk őket kézműves foglalkoztatónkba szombat és vasárnap.
Időpont: 2021. május 28-30-ig.
Nyitva tartás: 9-17 óráig.
Cím: 1083 Budapest, Illés u. 25.
További információ: https://www.kaktuszgyujtok.hu/
A rendezvényt az érvényes járványügyi intézkedések betartásával tartjuk meg.

Nyerj belépőjegyet a kiállításra!

Nyerd meg az 5 db páros belépőjegy egyikét!

A feltett kérdésre helyesen válaszolók között 5 db páros belépőjegyet sorsolok ki. A játék 2021. május 25-én 21.59-kor zárul. A nyerteseket az általuk megadott email címen értesítem és nevüket itt a Balkonada.hu oldalon is megjelenítem.

Kaktusz kiállítás 2019 videón

Nézd meg, milyen volt a 2019-es kaktusz kiállítás!

https://youtu.be/WT3NoQc_gN4?rel=0

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük