Mustáros karaj kuszkuszos salátával
A mustáros karaj gyorsan és egyszerűen elkészíthető húsétel, amihez tetszés szerinti köretet tálálhatunk. Olvasónk vitamindús kuszkuszos salátát tálalt hozzá. Máris mutatom mindkét finom és gyorsan elkészíthető étel receptjét.
![mustáros karaj kuszkuszos salátával tányéron](https://balkonada.hu/wp-content/uploads/2023/05/mustaros-karaj-600x450.jpg)
Mustáros karaj kuszkuszos salátával
„Sertéskaraj mustárral ízesítve, fűszerezve és vegyes saláta amihez kuszkuszt kevertem. Természetesen előtte elkészítettem (csupán 4 percre + hűtésre van szükség hozzá), készre „főztem”.
Finom, ízletes és könnyű ebédünk volt.
Nem adok meg a mustáros húshoz mennyiségi adatokat, ki – ki saját képére formálhatja.” – kaptuk az ajánlót Illésné Nagy Máriától.
Hozzávalók (3-4 személyre)
Mustáros karajhoz
- karaj vagy egyéb sertéshús,
- mustár,
- só,
- bors,
- 2-3 evőkanálnyi zsíradék.
Kuszkuszos salátához
- 25 dkg kuszkusz,
- tetszés szerinti zöldségek,
- fetasajt,
- 3,5 dl víz,
- fél Maggi tyúkhúsleves kocka,
- só,
- szójaszósz, tökmagolaj ízlés szerint.
Mustáros karaj és kuszkuszos saláta elkészítése
- Tetszőleges mennyiségű húst felszeletelünk, ha karajból készítjük, néhány helyen bevagdossuk a szélét, hogy ne ugorjon össze sütés közben. Sózzuk, borsozzuk, mindkét oldalát alaposan megkenjük mustárral.
- Ezután 2-3 evőkanálnyi zsiradékon elkezdjük sütni. Felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje, innentől kezdve, mérsékeltebb tűzön sütjük, (ha szükséges, pótoljuk a vizet sütés közben), lefedve puhára sütjük, majd zsírjára pirítjuk.
- Természetesen függ a sütési idő a hús fajtájától, (lehet comb, tarja, lapocka… de bármilyen fajta húsból készülhet).
- A salátához tetszőleges fajta friss salátát használhatunk, nálam vegyes saláta volt, paradicsomot, feta sajtot, zöld olívabogyót, kukoricát, vörösbabot adtam hozzá.
- A kuszkuszt kimérjük egy mély tálba, 3,5 dl vizet forralunk, felolvasztjuk benne a fél Maggi kockát, elkeverjük. Ráöntjük a kuszkuszra, lefedjük.
- Kb. 4 perc múlva egy villával fellazítjuk, összeforgatjuk, teljesen kihűtjük.
- Ezután a salátához keverjük a fellazított kuszkuszt, ízlés szerint szójaszósszal, tökmagolajjal lehet tovább ízesíteni.
- Mellé tálaljuk a mustáros sült húst.
- Jó étvágyat kívánok!
Nagyon köszönjük a receptet Illésné Nagy Máriának!