Mustáros karaj kuszkuszos salátával

A mustáros karaj gyorsan és egyszerűen elkészíthető húsétel, amihez tetszés szerinti köretet tálálhatunk. Olvasónk vitamindús kuszkuszos salátát tálalt hozzá. Máris mutatom mindkét finom és gyorsan elkészíthető étel receptjét.

mustáros karaj kuszkuszos salátával tányéron

Mustáros karaj kuszkuszos salátával

„Sertéskaraj mustárral ízesítve, fűszerezve és vegyes saláta amihez kuszkuszt kevertem. Természetesen előtte elkészítettem (csupán 4 percre + hűtésre van szükség hozzá), készre „főztem”.
Finom, ízletes és könnyű ebédünk volt.
Nem adok meg a mustáros húshoz mennyiségi adatokat, ki – ki saját képére formálhatja.” – kaptuk az ajánlót Illésné Nagy Máriától.

Hozzávalók (3-4 személyre)

Mustáros karajhoz

  • karaj vagy egyéb sertéshús,
  • mustár,
  • só,
  • bors,
  • 2-3 evőkanálnyi zsíradék.

Kuszkuszos salátához

  • 25 dkg kuszkusz,
  • tetszés szerinti zöldségek,
  • fetasajt,
  • 3,5 dl víz,
  • fél Maggi tyúkhúsleves kocka,
  • só,
  • szójaszósz, tökmagolaj ízlés szerint.

Mustáros karaj és kuszkuszos saláta elkészítése

  • Tetszőleges mennyiségű húst felszeletelünk, ha karajból készítjük, néhány helyen bevagdossuk a szélét, hogy ne ugorjon össze sütés közben. Sózzuk, borsozzuk, mindkét oldalát alaposan megkenjük mustárral.
  • Ezután 2-3 evőkanálnyi zsiradékon elkezdjük sütni. Felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje, innentől kezdve, mérsékeltebb tűzön sütjük, (ha szükséges, pótoljuk a vizet sütés közben), lefedve puhára sütjük, majd zsírjára pirítjuk.
  • Természetesen függ a sütési idő a hús fajtájától, (lehet comb, tarja, lapocka… de bármilyen fajta húsból készülhet).
  • A salátához tetszőleges fajta friss salátát használhatunk, nálam vegyes saláta volt, paradicsomot, feta sajtot, zöld olívabogyót, kukoricát, vörösbabot adtam hozzá.
  • A kuszkuszt kimérjük egy mély tálba, 3,5 dl vizet forralunk, felolvasztjuk benne a fél Maggi kockát, elkeverjük. Ráöntjük a kuszkuszra, lefedjük.
  • Kb. 4 perc múlva egy villával fellazítjuk, összeforgatjuk, teljesen kihűtjük.
  • Ezután a salátához keverjük a fellazított kuszkuszt, ízlés szerint szójaszósszal, tökmagolajjal lehet tovább ízesíteni.
  • Mellé tálaljuk a mustáros sült húst.
  • Jó étvágyat kívánok!

Nagyon köszönjük a receptet Illésné Nagy Máriának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...