Ilyen volt a GardenExpo 2024 kiállítás

Jó tíz évvel ezelőtt jártam először a GardenExpo rendezvényen és évekig fix programom volt a tavaszi kert és életmód kiállítás felkeresése. Szinte a kezdetekből nyeremény játékot is indítom a balkonada vagy a virágot egy mosolyért blogon és beszámoltam a látottakról. Hosszú évek után idén újra kilátogattam, amiről egy rendkívüli képes beszámolót hoztam. S hogy mitől lesz ez a beszámoló rendkívüli? Hát napkaink sztárjától, a mesterséges intelligenciától! Nézd meg, mit mond a GardenExpo 2024 kiállítás meglátogatásáról a Chat GPT és mit láttam én!

Gardenexpo 2024 kiállítás

Szeretek haladni a korral, kipróbálni és alkalmazni az új technikákat, ha azt előnyösnek, hasznosnak és a munkámat segtőnek találom. A Gardenexpo 2024 kiállítás megtekintése után hazafelé tartva sokat méláztam azon, hogy mit írhatnék a kiállításról. Az, hogy többet vártam volna tőle, hogy az előző években sokkal több kiállító volt, hogy sokkal látványosabb volt, amikor még orchidea kiállítással kiegészülve rendezték meg, olyan elcsépeltnek tűnt. Olyan „bezzeg az én időmben” vénasszonyos okoskodásnak éreztem volna.

Ekkor gondoltam egy nagyot és felkértem a mesterséges intelligenciát egy beszámoló elkészítésére. Kértem, hogy képzelje el, hogy kint járt a kiállításon és írjon egy beszámolót az élményekről.

A válaszán igencsak meglepődtem. Kerek egész, jól felépített és néhány hibától eltekintve nagyon korrekt beszámolót készített pár másodperc alatt. Ezt most bárminemű változtatás nélkül meg is mutatom.

Gardenexpo, ahogy a mesterséges intelligencia látta

„Március 22-24-én a Papp László Budapest Sportarénában rendezett GardenExpo 2024 minden ígéretet és várakozást felülmúlta. Az esemény egy kiváló lehetőség volt arra, hogy megismerjük és átéljük a legújabb kerti trendeket és inspirációkat.

A rendezvény teljesen magával ragadó atmoszférával várta az érdeklődőket. Amint beléptem az aréna területére, azonnal elbűvölt a sokszínűség és kreativitás, amely a különböző kiállítók standjain megnyilvánult. A legmodernebb kültéri bútorok, pergolák és egyéb kerti kiegészítők között bolyongva úgy éreztem, mintha egy új világba léptem volna, ahol minden egyes részletnek van szüksége az otthonom szépítésében és kényelmének fokozásában.

Az első dolog, amely szembetűnő, az volt, hogy a természetes anyagok és a minimalista design uralkodik a kerti bútorok és kiegészítők terén. A terrakotta burkolatok és a rusztikus fából készült bútorok egyszerre voltak modern és meghitt hangulatot árasztottak. A rattan és a juta felhasználása rendkívül népszerű volt, és olyan érzést keltett, mintha a természet közepén lennénk, még akkor is, ha csak a saját kertünkben ülünk.

A kertek tervezésénél és kialakításánál nagy hangsúlyt fektettek a biodiverzitásra és a természetes élőhelyek létrehozására. A futó- és kúszónövények, valamint a magaságyások és konténerek alkalmazása lehetővé teszi, hogy még a városi környezetben is megteremtsük az élénk és változatos növényvilágot. A gazdag növényzet és az organikus formák életet lehelnek a kertbe, és egyedi karakterű kölcsönöznek az egész ingatlannak.

A GardenExpo 2024 nemcsak a termékek bemutatásáról szólt, hanem számos program és szakmai előadással is szolgál a látogatóknak. A kiállítók standjainál nyereményjátékok zajlottak, és a szakemberek minden kérdésre válaszol, legyen szó medencéről, jacuzziról, grillsütőről vagy öntözéstechnikai megoldásokról.

Összességében a GardenExpo 2024 egy fantasztikus és inspiráló rendezvény volt, amely teljes mértékben rávilágított arra, hogy a kert nemcsak egy egyszerű terület az otthonunkban, hanem egy élő, lélegző tér, saját ízlésünk és egyéniségünk szerint formálhatunk és alakíthatunk. Már alig várom, hogy a következő évben újra részt vett vegyek ezen az izgalmas eseményen, és további ötleteket és inspirációt merítsek a kerti életmód világából.”

Egész frappáns kis beszámoló lett. Te elhitted volna, hogy én írtam? A mesterséges intelligencia szinte mindenre képes már napjainkban is és folyamatosan fejlődik. De azért ne higgy el mindent, amit az interneten olvasol!

GardenExpo 2024 kiállítás, ahogy én láttam

Sok szöveget ne várj tőlem, inkább fotókon mutatom azt, ami engem megragadt.

Azt persze már indulás előtt tudtam, hogy engem leginkább a növények fognak érdekelni, azok fognak elbűvölni és telefon lencséi elé kerülni. Persze volt ott kemence, jacuzzi, kerti grill kellékek, műfű és miegymás, ami kerti létet örömtelibbé teheti, de ezek valahogy nálam most kimaradtak.

Kicsit letáboroztam a színpad előtt is, ahol épp növényorvos tanácsait hallgathattuk meg.

Szakmai tanácsadást több standon is nyújtottak. Örömmel láttam munkában egy régi ismerőst, a Vargáné Topor Erikát, a Kertportáltól.

És hamár ismerősöknél tartok, örömmel álltam meg Tusa Ildikó virágkötőnél, aki gyönyörű húsvéti dekorációkkal is készült.

A Florárium kincsei mellett Ildikó a testvére, Szűcs Kinga színésznő csodálatos gyermekverses köteteit is árulta, melyek illusztrációját Szina Kinga színésznő készítette.

És már szóba kerültek a könyvek, fontosnak tartom megemlíteni, hogy több kiadó is jelen volt és jelentős árkedvezménnyel kínálták szakkönyveiket, kiadványaikat.

Persze a csodálatos cserépedények mellett sem tudtam elmenni szó nélkül.

Azért az elég vicces volt, ahogy a robotfűnyíró folyamatosan rótta a köröket a műfüvön …

Ha a fenti beszámoló után kedvet kaptál a GardenExpohoz, akkor van egy jó hírem. 2024. március 23-án vasárnap 10 és 18 között még várják a látogatókat. Kerti és szobanövényekből, pozsgások is széles a választék.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

2 hozzászólás

  1. Szélné Kovács Julianna szerint:

    Köszönöm szépen,hogy láthattam. Sajnos nem engedhetem meg,hogy elmennek. Nevelem a 15 éves unokámat . Csak a szívemet fájditanám, a gyönyörű látványtól. Venni nem tudnák semmit.
    Üdvözlettel: Szélné Kovács Julianna

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük