Site icon Balkonada

Legjobb sós sütemények vendégváráshoz

sós-diós vendégváró

Egy vendégvárás vagy házibuli elmaradhatatlan fellépői az italok mellett a sós sütemények is. A sós aprósütemények jól megágyaznak az alkoholos italoknak. Egyszerűen és gyorsan elkészíthetők, ugyanakkor nagyon hamar fogynak is. Fogadd szeretettel a legjobb sós sütemények, rágcsák, ropogósok, sós rudak, ropogtatnivalók receptjeit, amelyek vendégváráshoz is kitűnőek.

Legjobb sós sütemények vendégváráshoz

Legyen pogácsa, sajtos rúd, magokkal megszórt sós rágcsa vagy ropogós, a sós apróságoknak nem lehet ellenállni. A sós aprósütemények legnagyobb előnye, hogy egyszerűen és gyorsan elkészíthetők, ugyanakkor olyan finomak, hogy nem lehet abbahagyni a rágcsálásukat. Ne szépítsük a dolgot: jóformán nem lehet belőlük eleget készíteni.

Sok-sok sós süti receptjét megosztottam már itt a blogon, így nem volt egyszerű kiválasztani ezekből a legjobbakat. De azért csak sikerült.

A recept leírásoskat azonban nem ismétlem meg itt újra, azokat a képre kattintva az eredeti bejegyzésben éred el.

Tepertős pogácsa

A tepertős pogácsa mindig a gyermekkoromra emlékeztet. Falun nevelkedve természetes volt, hogy decemberben disznót vágtunk, hogy karácsonyra legyen hús a kocsonyához, legyen finom házi sonka húsvétra. Természetesen tepertőt is sütöttünk, ami frissen isteni finom volt, később pedig pogácsa és tepertőkrém is készült belőle. Fűszeres ízhatása és zsírtartalma miatt nagyon jól csúszik rá minden innivaló.

Békebeli sajtos tallér

A békebeli sajtos ropogós tallér, vagy más néven sajtos tallér a gyerekkori karácsonyaink sós süteménye volt. Kicsit macerás elkészíteni, de imádtuk és testvéremmel szívesen besegítettünk a sütésbe. Nem tudom honnan ered a név, de gyerekkoromban mindig „kohász ropogósnak” hívtuk. Nagyon eteti és itatja magát.

Magos rudacska

A magos rudacskák vendégvárásra is kitűnőek. Napokkal előbb elkészíthető, semmit sem veszít az ízéből, és a frissességéből sem. Akár 3 hétig is eláll. A sós magvak miatt változatos és ízletes.

Sós-sajtos vendégváró

A sós vendégvárók gyakori hozzávalója a sajt. Egyáltalán nem véletlenül. A hagyományos vagy a füstölt sajt megsütve isteni ízt eredményez.

A sajtos hajtovány nagy családi kedvenc Wolf Márta olvasónknál. A fotót elnézve nem is csoda, biztos, hogy nálunk és sokaknál is az lesz. A sós-sajtos vendégváró finomság egy tartalmas leves után második fogásnak is megfelelő. Már mutatom is az egyszerű receptet.

Túrós pogácsa

Ismét egy egyszerű és nagyszerű finomság, a túrós pogácsa receptjét osztotta meg velünk Vadady Mária. Ránéztem a fotóra, a receptre és rögtön tudtam, hogy ez nagy családi kedvenc lesz. Az egyszerű és finom pogácsa megunhatatlan.

Sajtos pogácsa

Ha már a sajtoknál tartunk, nem maradhat ki a sajtos pogácsa sem. Bodi mama sajtos pogácsája nevének eredetéről semmit nem tudok. A fotót elnézve viszont akár az én nagyanyám pogácsája is lehetne, amit sajnos már nem tudok kóstolgatni. Az biztos, hogy ez is nagyon finom és az unokák által évek múlva is emlegetett sajtos finomság.

Sajtos roló

A legfinomabb ételek nem épp fogyókúrásak. A sajtos roló sem nevezhető annak, de néha azért csak megengedhetjük magunknak. A gyors és egyszerű, leveles tésztából készülő, krémmel töltött vendégvárónak biztos nem tudnak ellenállni a vendégek.

Sajtos rúd

A sajtos rúdban az imádom, hogy akár napokkal előbb megsüthetjük. Sőt, ha esetleg nem fogyna el szilveszterkor, amire nem túl sok esélyt látok, akkor sem kell kidobni, napok múlva is finom.

A sajtosrúd számomra ropogósan az igazi. A sós, ropogós rágcsa nagyon jól illik gyümölcsök mellé is, de a bor és a sör is jobban csúszik egy kis sós finomság után. A napokig ropogós sajtosrúd receptje ráadásul roppant egyszerű és a frissensült sajtosrúd is nagyon finom.

Koktélvirsli tészta bundában

Szilveszterkor a virsli sem maradhat ki. Leveles tésztába sütve igazi finomságot kapunk.

A leveles tésztában sült koktélvirslinél kevés egyszerűbb és nagyszerűbb szilveszteri vendégvárót találunk. A leveles tésztát készen megvásárolhatjuk, így csupán az összeállítási és sütési idővel kell számolni. Így készül a koktélvirsli leveles tésztában!

Sós-diós vendégváró

Végére hagytam a személyes kedvencemet. Különösen dióval a tetején imádom. A megsült diónak különleges aromája van.

A sós-diós vendégváró falatok az egyik kedvenc sós süti, amit rendszeresen készítünk. A napokig elálló rágcsa megunhatatlan, nagyon jó vendéglátáshoz, partikra, házi bulikra, borkóstolókra, ugyanis nagyon jól felszívja az alkoholt. Nem mellesleg pedig nagyon finom. A tetéjén a dió is sült íz kap és nagyon finommá válik. De szezámmag, mák, napraforgó vagy akár sajt is kerülhet a tetejére. Mutatom is a receptet!

Jó étvágyat és jó szórakozást!

Néhány ital ötlet vendégváráshoz

Exit mobile version