Ha már úgy gondolnád, hogy minden cukkinis receptet megmutattam itt az oldalon, akkor tévedsz. Olvasóinknak köszönhetően mindig akad egy újabb recept. Most például a cukkini saláta, ami egy újabb jó savanyúság télire.
Cukkini saláta – téli savanyúság
A cukkini egyszerűen termeszthető, sokoldalúan felhasználható zöldségféle. Rengeteg húsos és húsmentes étel készülhet belőle a cukkinikrémtől a leveseken és a görög muszakán át egészen az energiaszegény cukkinis-diós süteményig.
Mutattam már egy kitűnő, télire való cukkini savanyúság receptet is.
„A cukkinit és a receptet a szomszédasszonytól kaptam. Mutatom, hátha esetleg érdekel benneteket.” – ajánlotta a figyelmünkbe Bedi Istvánné.
Hozzávalók
- 3 kg tisztított cukkini,
- 3 db piros kaliforniai paprika,
- 4 db közepes vöröshagyma,
Felöntő léhez
- 1 evőkanál só,
- 45 dkg cukor,
- 0,5 liter 5%-os almaecet,
- 1 csomag mustármag,
- 10 szem szegfűbors,
- 1 teáskanál kurkuma,
- 1 teáskanál nátriumbenzoát.
Cukkini saláta elkészítése
- a cukkiniket alaposan megmossuk, meghámozzuk,
- és a kaliforniai paprikákat megmossuk, kicsumázzuk,
- a vöröshagymákat megtisztítjuk és apróra vágjuk,
- a cukkinit és a paprikákat felkockázzuk,
- a zöldségeket besózzuk és 3 órán át állni hagyjuk,
- felöntő lé hozzávalóit összeöntjük (víz nem kell bele!), felforraljuk,
- majd beleöntjük a sózott zöldségeket,
- ekkor lehűl, újra felforraljuk,
- forrón üvegekbe merjük,
- lezárjuk,
- majd száraz dunsztba tesszük 2 napra,
- aztán mehet a spájzba.
Nagyon köszönjük a receptet Bedi Istvánnénak!
Még több cukkinis recept
A legjobb cukkinis ételek receptjeit gyűjtöttem össze, mert a cukkini egyszerűen nevelhető, olcsó zöldség. Fontos erénye, hogy sokféleképpen felhasználható.