Site icon Balkonada

Sós sütemények húsvétra, amelyeket imádni fognak a locsolók

sós-diós vendégváró

Sós sütemények húsvétkor is szinte kötelezőek. Különösen húsvét hétfőre, a locsolkodás napjára, amikor már mindenkinek elege van az édes süteményekből és az alkohol mellé is kell valami rágcsálnivaló. Hosszan elálló és finom sós sütemények legjobbjainak receptjét mutatom.

Sós sütemények húsvétra, amelyeket imádni fognak a locsolók

Csupa eddig már a blogogon megírt receptből válogattam. A recepteket nem írom le újra, a képre kattintva olvashatod azokat.

Napokig ropogós sajtosrúd

A sajtosrúd számomra ropogósan az igazi. A sós, ropogós rágcsa jól jön a sok édes sütemény után. Nagyon jól illik gyümölcsök mellé is, de a bor és a sör is jobban csúszik egy kis sós finomság után. A napokig ropogós sajtosrúd receptje ráadásul roppant egyszerű a receptje. A frissen sült sajtosrúd is nagyon finom, de nagy előnye, hogy akár napokkal előbb is elkészíthetjük, ssmmit nem veszít az élvezeti értékéből.

Frissen abbahagyhatatlan sajtosrúd

Ismét egy sajtosrúd receptet hoztam. A kedvenceim, a napokig ropogós sajtosrúd és a mindenre jó leveles tésztából készülő sajtosrúd után most itt a frissen abbahagyhatatlan sajtosrúd receptje. Ha minden igaz, ezzel másnap már nincs gond, nem kell sem puhának, sem ropogósnak lennie, hisz addigra már elfogy.

Mutatós sajtos masni

A különleges technikával hajtogatott masni nagyon mutatós, bármilyen alkalomra vagy egyszerűen csak a család kényeztetésére érdemes elkészíteni.

Fornettis pogácsa

Fornettis pogácsa (fornetti pogácsa) frissen készül. Réteges és mennyei. Sokkal finomabb, mint a készen kapható fagyasztott változata. Elkészítése végtelenül egyszerű. A rengeteg pogácsa recept közül ez az egyik legfinomabb, érdemes kipróbálni.

Békebeli sajtos ropogós

A békebeli sajtos ropogós, vagy más néven sajtos tallér a gyerekkori karácsonyaink sós süteménye volt. Kicsit macerás elkészíteni, de imádtuk és testvéremmel szívesen besegítettünk a sütésbe. Nem tudom honnan ered a név, de gyerekkoromban mindig “kohász ropogósnak” hívtuk.

Sós-diós vendégváró

A sós-diós vendégváró falatok az egyik kedvenc sós süti, amit rendszeresen készítünk. A napokig elálló rágcsa megunhatatlan, nagyon jó vendéglátáshoz, partikra, házi bulikra, borkóstolókra, ugyanis nagyon jól felszívja az alkoholt. Nem mellesleg pedig nagyon finom.

Sós-mákos ropogtató

A sós-mákos sütemények többnyire úgy készülnek, hogy a sós tészta tetejét megszórjuk mákszemekkel. A sós-mákos ropogtató annyiban más, hogy ennek a tésztájába kerül a mák, a tetejét pedig bármilyen maggal vagy sajttal megszórhatjuk.

Medvehagymás kocka

Ha már most van itt az ideje, használjuk ki. A medvehagyma egészséges, fokhagyma ízű növény, ami csak kora tavasszal érhető el. Érdemes kihasználni ezt a rövid időszakot.

Sajtos roló egyszerű töltelékkel

A legfinomabb ételek nem épp fogyókúrásak. A sajtos roló sem nevezhető annak, de néha azért csak megengedhetjük magunknak. A gyors és egyszerű, leveles tésztából készülő, krémmel töltött vendégvárónak biztos nem tudnak ellenállni a vendégek.

Vendégváró sajtos falatkát

És még egy sajtos, aminél nem kell a roló készítéssel bajlódni.

Diétás sajtos ropogós

A kitűnő receptnek köszönhetően a sajtos ropogós diétásan is ugyanolyan ropogós és ízletes lesz, mint az eredeti változat.

Exit mobile version