Site icon Balkonada

Póréhagymás cukkini krémleves

cukkinikrém leves tökmaggal tányéron

A póréhagymás cukkini krémleves receptjét hosszabb leírni, mint elkészíteni. A kapros-citromos cukkini krémleves után érdemes ezt is elkészíteni. Bár az alapanyag ugyanaz, az ízesítésnek köszönhetően egész más ízélményt ad.

A cukkini az utóbbi évek egyik nagy felfedezettje, szuper zöldsége. Gondozása rendkívül egyszerű. Bár terjedelmes növény, sok helyet elfoglal a kertben, de érdemes termeszteni, mert ha megfelelően gondozzuk, bőségesen terem. Termése pedig nagyon sokoldaúan felhasználható, vegetáriánus és húsos ételek egyaránt készülhetnek belőle. .

A virágokat sörtésztába mártva vagy töltötten érdemes elkészíteni. A cukkinivirág nagyon sérülékeny, könnyen szakad, előkészítésekor és elkészítésekor bánjunk vele óvatosan.

A cukkini termés felhasználására itt a blogon is rengeteg ötletet adtam, pl. cukkinikrémhús nélküli főétel, csirke hússal készítverántott cukkinimuszakacukkini saláta télirecukkinis-diós sütemény, stb.

Itt nézheted meg a cukkinis recepteket:

https://balkonada.hu/cimke/cukkini/

Póréhagymás cukkini krémleves hozzávalói

Elkészítése

🙂Pirított tökmaggal tálalom🙂

Nagyon köszönjük a recepetet Rendek-Forró Lídiának!

Exit mobile version