Site icon Balkonada

Szódás meggy: főzés nélküli „konyakos meggy”

Szódás meggy. Sose hallottam még. Azt meg vajon eszik vagy isszák? – volt az első reakcióm. Aztán megláttam a fotót és egyértelművé vált, hogy ez valójában egy meggybefőtt. Szódás meggybefőtt alkoholos ízzel úgy, hogy egyetlen csepp alkohol sem kerül belé.

A meggy számomra az egyik legkedvesebb gyümölcs. Saványkás íze nagyon jól illik süteményekbe. Piskótatésztába is dobhatjuk a meggyszemeket, de én jobban szeretem könnyű és fenséges vagy a kefíres poharas változatban. De körtével is finom tölteléket alkot, csak úgy, ahogy illik a csokis süteménybe.

Többféle likőrt is készíthetünk belőle. Jó választás lehet a meggylikőr vagy a karácsonyra beérő és ajándékozáshoz is kitűnő tutti-frutti likőr, aminek szintén meggy az egyik alapanyaga.

De ha ennyi még nem lenne elég, össze is gyűjtöttem egy bejegyzésbe a legjobb meggyes recepteket.

Kordics-Újvári Veronika küldte a receptet a következő szavakkal: „Évek óta így teszem el a meggyet. Anna lányom kedvence a karácsonyi sült pulyka mellé

Szódás meggy elkészítése

Az íze a konyakos meggyével megegyező, karácsonyra lesz fogyasztható.

Nagyon köszönjük a receptet Kordics-Újvári Veronikának!

Exit mobile version