A csirkés cukkini könnyen, gyorsan elkészül. Na és az is hatalmas előnye, hogy ízletes. A csirke és a cukkini igazán jó párosítás. Nézzük, hogy készül! Itt az egyszerű recept!
Csirkés cukkini receptje
A cukkininek a virágait és termését is felhasználhatjuk. A virágokat sörtésztába mártva vagy töltötten érdemes elkészíteni. A cukkinivirág nagyon sérülékeny, könnyen szakad, előkészítésekor és elkészítésekor bánjunk vele óvatosan.
A cukkini termés felhasználására itt a blogon is rengeteg ötletet adtam, pl. cukkini krém, hús nélküli főétel, hússal készítve, rántott cukkini, muszaka, stb.
Az eddig sem kicsi cukkini recept repertoárunkat Mihály Klára gyarapította: „Ma csirkés cukkini volt az ebéd. Nagyon egyszerű és finom. 1 óra alatt kész.”
Hozzávalók
- 35 dkg csirekemell,
- 70-80 dkg cukkini,
- 1 evőkanál vegeta,
- egy kevés olaj vagy zsír,
- 3-4 gerezd fokhagyma
Csirkés cukkini elkészítése
- a csirkemellet kockára vágom,
- a cukkinit csíkokra vágom,
- egy nagyobb tálba teszem a cukkinit és a húst,
- majd megszórom a vegetával,
- jól összekeverem,
- az olajat beteszem egy nagyobb serpenyőbe,
- ráöntöm a csirkét és a cukkinit,
- a cukkini levet ereszt,
- addig főzöm, míg el nem fő a leve,
- amikor már majdnem kész, hozzáadom az összetört fokhagymát,
- ízlés szerint még fűszerezhetjük sóval, borssal vagy pirospaprikával.
Köretként bármilyen főtt tésztát vagy riszt adhatunk hozzá.
Tipp: Padlizsánnal is ugyanígy lehet készíteni az is finom.
Nagy köszönjük a receptet Mihály Klárának!
Jó étvágyat!
További cukkinis receptek
A legjobb cukkinis ételek receptjeit gyűjtöttem össze, mert a cukkini egyszerűen nevelhető, olcsó zöldség. Fontos erénye, hogy sokféleképpen felhasználható. Leves, főétel, sőt még sütemény is készíthető belőle. Fagyaszthatjuk vagy akár többféleképpen tartósítahatjuk is.