A ropogós áfonyás kosárka levelestésztából készülő nyári finomság. A látványos desszertet akár előre vásárolt leveles tésztából is összeállíthatjuk, így igazán gyorsan elkészíthető.
A sokoldalú leveles tészta
A leveles tészta nagyon egyszerű és sokoldalúan felhasználható tésztaféle. Saját magunk is elkészíthetjük a mindenre jó leveles tésztát, de nagyon jó előre készített tésztát is vásárolhatunk. Hűthető is, így jó ha mindig van a mélyhűtőben egy adagravaló és hozzányúlhatunk, ha egyszerűen, gyorsan készítenénk valami finomságot. Főételek, sós és édes sütemények alapja is lehet.
Lehet belőle például bújtatott camambert, spárgás papucs épp úgy, mint sonkás-tojásos rétes, hogy ne csak húsmentes ételeket említsek.
A sós rágcsák és ropogtatók közül leveles tsztából készülhet például a szilveszteri szerencsemalac, koktélvirsi leveles tésztában, vagy a sajtos roló egyszerű töltelékkel.
Az édes sütemények sora is igen változatos. Ancsa házi krémeshez használja, az almarózsa és a nutellás szivecske különösen látványos sütemény.
Olvasónk áfonyás kosárkája is szuper ötlet.
Ropogós áfonyás kosárka levelestésztából
Saját, kertben termett áfonya milyen környezetben mutat a legjobban?
Hát, mi másban, mint egy finom, ropogós kosárkában ami leveles tésztából készült. A töltelék mascarpone és túró ízletes keveréke, ami megkoronázza: a kertben szedett édes, friss áfonya 🤩
Egyszerű, ám de igazán különleges finomság 😉
Jó étvágyat kívánok! 😋 – írta Illésné Nagy Mária.
Nagyon köszönjük a kitűnő ötletet Illésné Nagy Máriának!