Site icon Balkonada

Palacsinta alaprecept, hogy mindig sikerüljön

Sokáig azt hittem, hogy nem létezik olyan ember, aki ne szeretné a palacsintát. Mert a tökfőzeléket és a pacalt azt lehet utálni. Na de a palacsintát? Aztán találkoztam valakivel, aki állítja nem szereti a palacsintát. Máig sem értem. Nálunk mindenki akár naponta is megenné. Ezért is gondoltam, hogy a palacsinta alaprecept megérdemel egy bejegyzsést, hogy ne legyen több elrontott, kidobott palacsinta.

Már gyerekként szívesen segítettem a konyhában a nagymamámnak vagy anyukámnak. Elég korán próbálkoztam én is a palacsinta sütéssel. Örültem, ha az első darabok leragadtak, mert azt rögtön meg lehetett enni. Mára már úgy belejöttem a sütésbe, hogy sosem ragad le, de azért az első darabokból mindig csinálok egy minőségi ellenőrzést. Kedvencem a bodzás palacsinta, talán azért, mert azt csak a bodzavirágzás idején lehet készíteni. 

A hagyományos palacsinta akkor tökéletes, ha nem gumiszerű, de nincs is kiszáradva.

Na de ennyi szövegelés után jöjjön a tökéletes palacsinta alaprecept!

Hagyományos palacsinta hozzávalói

Hagyományos palacsinta elkészítése

Többen esküsznek rá, hogy a szénsavas ásványvizet a végén, közvetlenül a sütés előtt szabad csak beleönteni, mert ettől lesz igazán könnyű és laza.

Tölthetjük egyszerűen csak lekvárral, nutellával, cukrozott kakaóval, fahéjjal, ízesített túróval vagy bármilyen pudinggal. 

Vannak persze bonyolultabb változatok is, mint pl. a sütőben sült bécsi túrós vagy a legismertebb magyar változat a gundel palacsinta.

Az édes töltelékeken túl sós változatok is léteznek.

Szinte bármivel tölthetjük, a végeredmény biztos nem okoz csalódást. 

Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok!

Palacsinta receptek

Exit mobile version