Site icon Balkonada

Görög uborkasaláta: tzatziki saláta

Az uborkasaláta nálam mindig, minden formában jöhet. Készüljön akár tejföllel, tejföl nélkül, fürtös vagy kígyóuborkából, fokhagymával vagy anélkül, számomra mindegy. A görög uborkasaláta, a tzatziki saláta azért van a toplistám előkelő helyén, mert azzal nyugtatom magam, hogy sokkal kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a hagyományos magyaros uborkasaláta. Egyáltalán nincs benne cukor és a joghurt is energiaszegényebb, mint a tejföl. Az íze pedig fennséges.

Tzatziki saláta receptje

A görög ételek és úgy általában a mediterrán konyha ízvilága közel áll hozzám. Nagy kedvencem a muszaka cukkiniből vagy akár padlizsánból és persze a saláták. A hagyományos görögsaláta fetasajttal bármikor jöhet egy jó kis grillezett hússal.

Hozzávalók

Tzatziki saláta elkészítése

A tzatziki saláta szerintem grillezett, frissen sült húsokhoz és alaposan lehűtve a legfinomabb, de mártogatósként is kínálhatjuk. Tálaláskor kaporszálakkal színesíthetjük.

Tipp: a tzatzikit paradicsomba töltve színes, vidám és finom salátát kapunk. Ehhez vágjuk le a paradicsomok tetejét, kanállal szedjük ki a belsejüket és töltsük meg a paradicsomokat a joghurtos uborkasalátával.

De akár tzatzikis tésztasalátát is készíthetünk.

Exit mobile version