Site icon Balkonada

Sütés nélküli túrótorta eperrel és csokimázzal

Beköszöntött az eper szezon, süssünk valami finomat eperből!  Mit szólnál egy gyorsan, egyszerűen, sütés nélkül elkészíthető csokimázas, nagyon túrós, epres tortához? Jól hangzik ugye? Hátha még meg is kóstolnád!

A sütés nélküli túrótorta recept egy 22 cm-s kapcsos tortaformához való.

Sütés nélküli túrótorta hozzávalói:

Alaphoz:

Töltelékhez:

Csoki mázhoz:

Sütés nélküli túrótorta elkészítése:

Jót tesz a tortának, ha a csokimáz megdermedése után pár órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.

Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is. Elronthatatlan, gyors és biztos siker.

+1 Tipp:

Csokimáz helyett jó vastag rétegben felvitt kakaóport is használhatsz. Az epret pedig bármilyen más gyümölccsel is helyettesítheted, de gyümölcs nélkül is megállja a helyét.

Jó étvágyat!

További kitűnő epres receptek

A túrógombóccal sokáig sehogy sem boldogultam. Vagy szétfőtt, vagy túl kemény lett. Mióta rátaláltam az egyszerűen elkészíthető és könnyű túrógombóc receptre, azóta nincs selejtes túrógombóc, mindig nagyon jól sikerül. Ebben az időszakban duplaepres eperöntetet adok hozzá.

A csokimázas epres túrótorta sokak kedvence lett, szerintem ez az olvasói recept is hasonló sorsra jut. Az epres finomság sütés nélkül gyorsan elkészíthető és nagyon finom.

Az epres muffin ultra finom, és az ízén túl azzal az erénnyel is bír, hogy öt perc alatt összekeverhetjük a masszáját és 25 perc alatt megsül. Hát kell ennél jobb recept?

Az eperszezon közepén egy kitűnő villantós desszertet ajánlok, akár vendégváráshoz is. Már a neve is elég elegánsan hangzik: egzotikus epres trifle. Olvasónk már is elárulja, hogy készítette a család kedvencét. Itt az egzotikus epres trifle receptje.

Exit mobile version