A karamellás sajttorta Sinka Erikáéknál készült, de ezúttal nem Erika, hanem a fiai voltak a cukrászok és a fotóriporterek. Az egyszerű torta gyorsan készül és gyorsan fogy. Már mutatom is a receptet.
Karamellás sajttorta receptje
A karamellás sütemények nekem is a gyengéim. Sőt azt is mondhatom, hogy minden, ami karamellás. Kezdve attól, hogy a szörpöket, így pédául a mentás szörpöt is, majd a gyümölcsszószokat, mint pl. a dupla gyümölcsös epres öntet. vagy a lilakáposzta salátát mind cukor karamellizálásával kezdem.
A sütemények közül nagy kedvencem a dupla karemellás szelet és a citromos sajttorta sós karamell öntettel. És akkor el is érkeztünk a lényeghez. A karamellhez nem kell nekem semmi más körítés, magában is imádom, úgy, ahogy van. Még a sós karamellát is szívesen nyalogatom.
Most már ideje rátérni a világ legfinomabb sajttortájára.
A „Világ legfinomabb sajttortája”… ahogy a gyermekeim készítik …
Hozzávalók
A keksz réteghez
- 200 g aprított vajaskeksz,
- 95g olvasztott vaj,
- 28 g cukor, de elhagyható, keksztől függ
Krémhez
- 500 g krémsajt (Mascarpone),
- 74 g cukor,
- 11 g liszt,
- 2 egész tojás.
Karemell öntet
- 300 g tejkaramella,
- 111 ml sűrített tej.
Karamellás sajttorta elkészítése
- a keksz alapot összedolgozzuk,
- tortaformára rakjuk,
- a krém hozzávalóit összekeverjük,
- a keksz rétegre rakjuk,
- a tejkaramellát és a sűrített tejet gőz fölött összemelegítjük, (nekünk nem volt itthon súrített tej, ezért habtejszínnel készítették a srácok, csak úgy érzésre),
- a karamellát a tetejére rakjuk,
- 190 fokon kb 30-40 percig, gőz fölött megsütjük.
Tipp: Ha nincsen annyi Mascarpone, akkor fele-fele arányban lehet Philadelphia krémsajttal pótolni! 😘
Nagyon köszönjük a receptet Sinka Erikának és fiainak!