Site icon Balkonada

Fűszeres karaj: négyborsos, petrezselymes karaj

A négyborsos, petrezselymes, fűszeres karaj mellé már csak egy finom köret, például egy majonézes vagy egy bécsi krumpli saláta, egy céklasaláta, egy vitamindús kocsis saláta vagy bármi más finom köret szükséges és már is kész a fenséges ebéd vagy vacsora. A hidegtálakhoz is kitűnő karaj gyorsan elkészíthető, ahhoz azonban, hogy szaftos maradjon, megfelelő módon kell sütni és fontos a pihentetése is.

Kósa Istvánné ajánlása: „A napokban fűszeres karaj készült a kisfiam kérésére. Négyborsos, petrezselymes karaj krumplisalátával.

Szaftos karaj titka

A szaftos a sült karaj titka, hogy figyeljünk a megfelelő hőfokokra és pihentessük is. A sertés karaj sovány hús, legfeljebb csak kívül borítja vékony zsírréteg, ezért nem megfelelő kezeléssel kiszárad és „cipőtalp” válik belőle.

Egy jó módszer, ha a sütőt 200 °C-ra melegítjük, majd így sütjük 10 percig. Eztán vegyük le 120 °C-ra a hőmérsékletet, így még süssük további 10 percig. Ezalatt meg is sül. Eztán a sütőből kivéve pihentessük jó 10-20 percig. 

A fűszeres karaj pont olyan egyszerűen készül, mint a másik kedvencem, a sertés combból készülő finom sertéssült.

Finom sertéssült – egyben sült sertéscomb

Fűszeres karaj hozzávalói

Fűszeres karaj elkészítése

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Kósa Istvánnénak!

Jó étvágyat!

Saláta és köret ötletek a fűszeres karajhoz

Eredeti bécsi burgonyasaláta nemcsak bécsi szelethez
Exit mobile version