Site icon Balkonada

Dobálós savanyúság – nyári ízek vödörben is

A házilag készíthető dobálós savanyúság kitűnő találmány. Nem kell a piacra menni érte, nem kell félni, hogy nem ízlik a családnak, hisz pont annyira lesz savanyú, amennyire készítjük.  Erre nem mondhatom, hogy nagymamám receptje, mert ugyan mindig készültek házi savanyúságok nálunk is a nagyi vagy anyukám által, de a hagyományos, üvegben módon. 

Semmi különleges praktika nem kell a vödrös savanyúsághoz. Nem kell megvárni, hogy az egyes zöldségek beérjenek. Ahogy teremnek sorban a növények a kertben, úgy mehetnek egy más után a tartósításba.

Készíthetjük nagy üvegben vagy 10 literes vödörben is, de akár kis üvegekben is tehetjük. Ekkor kb. 8-10 napos érés idő után fogyasztható.

Talán a legnagyobb erénye az, hogy sokkal finomabb, mint a bolti vegyes vágott savanyúság.

Dobálós savanyúság hozzávalói – 5 literes üveghez

Dobálós savanyúság elkészítése

A vödörből fokozatosan vehetjük ki a savanyúságot és pótolhatjuk friss zöldségekkel.

Fontos, hogy minden mindig tiszta legyen és ha kivettünk egy adagot, azt már ne tegyük vissza. Így előzhetjük meg, hogy megromoljon a művünk.

Jó étvágyat hozzá!

Van egy másik kitűnő receptem is, a vödrös csemegeuborka, ezt is bátran ajánlom kipróbálásra.

Exit mobile version