Site icon Balkonada

Bodi mama sajtos pogácsája

sajtos pogács halom tányéron

Bodi mama sajtos pogácsája nevének eredetéről semmit nem tudok. A fotót elnézve viszont akár az én nagyanyám pogácsája is lehetne, amit sajnos már csak emlékeimben él, már nincs rá módom újra megkóstolni. Az biztos, hogy ez is nagyon finom és az unokák által évek múlva is emlegetett sajtos finomság. Már mutatom is megsütésre csábító, egyszerű receptet.

Bodi mama sajtos pogácsája receptje

A pogácsa egy kisebb kerek, általában sós sütemény, a Kárpát-medencei, a balkáni és a török konyha jellegzetes terméke. Legnépszerűbb változatai a burgonyás, vajas, tepertős, juhtúrós és káposztás pogácsa.

Kósa Istvánné ajánlás: „A világon nincs ennél finomabb pogi!

Hozzávalók

Bodi mama sajtos pogácsája elkészítése

Lágynak tűnhet a tészta, de nem kell több lisztet hozzáadni. Nyújtásnál sem kell lisztezni, a tepsit sem kell kikenni.
Bármilyen margarinnal készülhet, de nem lesz olyan finom, mint Rámával.

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Kósa Istvánnénak!

Jó étvágyat!

További pogácsa receptek

A medvehagyma szezonban ideje egy medvehagymás recepttel is előrukkolni. Bagányné Irén olvasónk medvehagymás vajaspogácsa receptje igen csak meghozta a kedvem a kipróbálásra!

Téli pogácsa receptet kaptunk Illésné Nagy Máriától. A remek sör és borkorcsolya igen tartalmas, igazi kalóriabomba, nem véletlenül kapta a téli jelzőt. Egy jó kis forralt bort is el tudnék képzelni mellé.

Ha azt mondom: sajtos, túrós, tepertős, zsíros, medvehagymás, burgonyás és megkérdezem, hogy vajon milyen ételről beszélek, szinte mindenki azonnal rávágja, hogy pogácsa. Hát persze, hogy az egyik legkedveltebb sós, sült tésztáról beszélek és el is hoztam a legjobb pogácsa receptek szubjektív válogatását. Szerintem mindenki megtalálja benne a kedvencét.

Exit mobile version