Site icon Balkonada

Bazsalikomos paradicsomlekvár receptje

A bazsalikomos paradicsomlekvár az olaszos ízek kedvelőinek kamrájából nem hiányozhat. Főleg, ha a paradicsom is megterem a kertben. Egyszerű és nagyszerű a recept és kitűnő a végeredmény.

Bazsalikomos paradicsomlekvár receptje

Kovács Katalin készítette a különleges paradicsomlekvárt, amit az alábbi szavakkal ajánlott figyelmünkbe: „Igazából ez bazsalikomos sürített paradicsom, pici cukorral ízesítve és dzsemfixet tettem bele, hogy lekvárszerű legyen. Mi leggyakrabban reggelire, rántotta, sült szalonna, tepertő mellé fogyasztjuk.”

Paradicsomlekvárhoz keményhúsú és kevés levet és kevés magot tartalmazó paradicsomfajta a legalkalmasabb. Ilyen például a lucullus paradicsom.

Hozzávalók

Bazsalikomos paradicsomlekvár elkészítése

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Kovács Katalinnak!

További receptek a paradicsom téli eltevéséhez

A ketchup házilag készítve nem más, mint az üvegbe zárt nyár. Ha a hozzávalókat saját magunk meg tudjuk termelni a kertünkben, akkor biztosak lehetünk abban, hogy kész ketchup csakis egészséges hozzávalókat tartalmaz. De ha vásárolni kell hozzá a paradicsomot, akkor is érdemes elkészíteni az egyszerű és gyors recept alapján. Már mutatom is, hogy készül a tartósítószer mentes házi ketchup egyszerűen.

A natúr lecsó télire eltevése különösen annak éri meg, akinek a kertjében megteremnek a hozzávalók. Kár lenne veszni hagyni a megtermelt paprikát és paradicsomot. Bár ha olcsón hozzájutunk a zöldségekhez a piacon, akkor se habozzunk, mindenképp spájzoljunk be pár üveggel. Az igazán gyorsan és egyszerűen eltehető lecsó sok oldalúan használható a konyhában, vegetáriánus és húsos ételek egyaránt készíthetők belőle. Már mutatom is a receptet!

A paradicsom eltevése télire a kora ősz egyik hálás feladata. Készülhet belőle ivólé, szósz, ketchup, pizzaalap, lecsó, savanyúság és más sok minden. Ha sok helyünk van, a hűtőben, akkor fagyaszthatjuk is, de üvegekbe zárva is tárolható. Mutatom a legkedveltebb recepteket és az olvasók is meséltek arról, hogy zajlik náluk a paradicsom bespájzolása, tartósítása különböző módokon.

Exit mobile version