Site icon Balkonada

Tejfölös pogácsa sajttal és köménymaggal

Mindig jól jön egy pogácsa recept, mert a pogácsát nem lehet megunni. Legyen az sajtos, tepertős, másnap is puha vagy épp medvehagymás, a friss pogácsának nincs párja. Olvasónknál most épp tejfölös pogácsa sajttal és köménymaggal került a családi asztalra.

Tejfölös pogácsa

A pogácsa legtöbbször élesztővel készül, de a krumplis pogácsa élesztő nélkül is készülhet. 

Tudtad? A hamuban sült pogácsa a magyar népmesék vándorútra induló hősének eledele, amit általában az édesanyja süt neki. Valójában a tűz parazsában a héjában megsült burgonya. A régi diákok is ezt kapták útravalónak, amikor elhagyták az iskolát, innen ered az a szokás, hogy a ballagók tarisznyájába egy-egy pogácsát is tesznek.

Hozzávalók

Tésztához

Tetejére

Elkészítése

Nagyon köszönjük a receptet Bedi Istvánnénak!

Exit mobile version