Site icon Balkonada

Sárgadinnye befőtt eltevése – egyszerű recept

sárgadinnye befőtt

A sárgadinnye befőtt készítése egyszerű és gyors. Olvasónk minden évben elkészíti, hogy aztán majd megédesítse a téli estéket. Olvass tovább és már mutatom is a receptet.

A sárgadinnyét többnyire csak nyáron és nyersen fogyasztjuk, pedig télre fenséges befőtt válhat belőle.

Kordics-Ujvári Veronika ajánlása: „Még van sárga dinnye érdemes kipróbálni télen kincset ér Pár évvel ezelőtt találtam a receptet, azóta minden évben elkészítem, nálunk a téli esték egyik kedvenc befőttje. :)”

Sárgadinnye befőtt receptje

Hozzávalói

Sárgadinnye befőtt elkészítése (kb. 30 perc)

Tipp 1: Ízesíthetjük fahéjjal, mentalevéllel vagy szegfűszeggel is a dinnyét. Ezeket az üveg aljába kell tenni.

Tipp 2: Ha van hozzá eszközünk, ne kockákra vágjuk, hanem kis gömböket kanalazzunk a dinnyéből, így még mutatósabb lesz.

Nagyon köszönjük Kordics-Ujvári Veronikának a receptet!

Jó étvágyat!

További receptek dinnye tartósításához

Tudtad, hogy akár dinnyelekvárt is készíthetsz? És, hogy a görögdinnyéből is igen finom befőtt készülhet? A görögdinnye héjából pedig isteni savanyúság is lehet.

A napokban megosztott görög- és sárgadinnyebefőttnek és az alkoholos őszibarack-banán lekvárnak igen nagy sikere volt. Ma egy újabb különleges lekvárt hoztam, még pedig Irénke kedvencét, a fenséges görög dinnyelekvár receptjét.

Dinnyelekvár készítése egyszerűen

A nyár kedvenc gyümölcsei, a dinnyék is alkalmasan arra, hogy befőtt válljon belőlük. A görög- és sárgadinnye befőtt receptje egyaránt egyszerű, érdemes a nyár ízeit ilyen módon is konzerválni télire.

A napokban kaptam a kérdést, hogy nem tudom-e, hogy kell eltenni a dinnyehéjat télire. Jókor jött a kérdés, mert már épp akartam írni róla. Tavaly valami miatt kimaradt, de most mutatom az olvasótól kapott dinnyehéj savanyúság receptjét.

Exit mobile version