Site icon Balkonada

Pita készítése házilag gíroszhoz is

A pita készítése házilag is megoldható, csupán egy jó recept kell hozzá, amit én most elhoztam neked. Az arab, török és görög konyha lapos kenyerét nálunk is sokan szeretik. A gírosz (gyros) fontos kelléke nem feltétlenül kell megtölteni, egyszerű mártogatókkal (pl. csicseriborsó- vagy cukkinikrém), szószokkal is nagyon finom. A pita recepten túl a belevaló gírosz hús elkészítésének receptjét is megmutatom.

Pita receptje

A török-arab eredetű kenyér hazánkban is egyre népszerűbb. Szendvicsnek, hummuszhoz (csicseriborsó krém), falafelhez és sok minden máshoz is. Sőt én még olyan pizzafélét is szoktam készíteni belőle. Egyszerűen kettévágom, paradicsomos szószt vagy ketchupot kenek rá, rádobálok valami kolbászt, szalámit, hagymát, zöldségeket és reszelt sajtot, aztán pár perc alatt megsütöm, hogy a sajt megoldadjon.

A pita recept meglepően egyszerű, másfél óra alatt házilag is elkészíthető. Itt pedig találhatsz egy jó gírosz receptet is.

Hozzávalók

Pita elkészítése

Gírosz pitában

A görög eredetű gírosz (gyros) igen kedvelt és gyors húsétel. A hagyományos, függőleges nyárson sütött változat nehezen kivételezhető otthon. Szerencsére egyszerűbb megoldással is pont ugyanolyan finom ízvilágú ételt tudunk készíteni. Már mutatom is receptet, hogy készül a gyors gírosz tál házilag.

Exit mobile version