Site icon Balkonada

Hortobágyi húsos palacsinta csirkehúsból

Hortobágyi húsos palacsintát étteremben ettem először előételként. Aztán már nem is kívántam a következő fogást, olyan tartalmas és laktató volt. Izgalmas ízvilágú étel, de valamiért a családban sosem készült ilyen. Talán mert túl macerás az elkészítése… Olvasónknak köszönhetően most itt a hortobágyi húsos palacsinta receptje és el is döntöttem, hogy egyszer neki is fogok az elkészítésének.

Hortobágyi húsos palacsinta csirkehúsból receptje

Illésné Nagy Mária receptje viszont most meghozta a kedvem a magyar specialitás elkészítéséhez.

„Magyar specialitás, amit eredetileg borjúhúsból készítettek legelőször 1958 – ban, a brüsszeli világkiállításon. Ha otthon készítjük, akár csirkéből is készülhet ez a remek fogás, előétel. Viszont van annyira laktató, hogy főfogásnak is beillik. Ez nem más, mint a Hortobágyi húsos palacsinta.

Lehet hogy nem minősül egyszerűnek, mert több fázisból áll az elkészítése, de higgyétek el, megéri a ráfordított munkát, utánozhatatlanul finom! 🙂

Amíg elkészül a hústöltelék, kikeverjük és megsütjük a palacsintákat. Minden csak szervezés kérdése.

Csirkehúsból készítettem, – nem maradékból – szándékosan emiatt főztem a hústöltelék alapját, a csirkepörköltet.

Hozzávalók – 8 darabhoz

Hústöltelékhez, pörkölthöz

Sós palacsintához

Hortobágyi húsos palacsinta elkészítése

A legfinomab, ha az összeállítás után előmelegített, 180 fokos sütőbe tesszük és 15 percig hagyjuk átforrósodni!

Laktató, tartalmas, nagyon finom, ízletes fogás.
Főfogásként is tökéletes 🙂

Jó étvágyat kívánok! 😋

Tipp: csirkecombból, vagy vegyesen csirkemellből és combból is készülhet.”

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Illésné Nagy Máriának!

További palacsinta receptek

A hortobágyi palacsinta mellett a Gundel palacsinta a legismertebb magyar palacsinta. Nem csoda, hisz a diós töltelékkel, csokiöntettel és tejszínhabbal, készülő finomságnak lehetetlen ellenállni. A gyorsan elkészíthető desszert egyszerű receptjét és érdekes történetét is mutatom a Palacsinta világnapján.

Gyerekként az alma nem tartozott a kedvenc gyümölcseim közé. Csak úgy nyersen nem voltam hajlandó megenni. Az almás palacsinta azonban bármikor jöhetett, csakúgy, mint a sült alma, vagy az almakompót. Az almaszeletek csodás ízt adnak a palacsintának, ráadásul a recept is gyors és egyszerű.

A sütőben sült túrós palacsinta másik közismert neve bécsi palacsinta. Csupán pár tökéletes palacsinta kell, egy kis túró töltelék, és már mehet is sütőbe, majd az éhes szájakba.

Exit mobile version