Hamis velő cukkiniből is készíthető, de ugyanígy használhatunk hozzá más zöldséget, például patisszont vagy padlizsánt is. Egyszerű és nagyszerű recept vegetáriánusoknak is.
A cukkini egyszerűen termeszthető zöldségféle. A beért termésen a virágokat is hasznosíthatjuk, sörtésztába mártva vagy töltötten érdemes elkészíteni. A cukkinivirág nagyon sérülékeny, könnyen szakad, előkészítésekor és elkészítésekor bánjunk vele óvatosan.
A cukkini termés felhasznála igen sokoldalú. Készülhet belőle vegetáriánus étel is, de hússal párosítva is nagyon ízletes ételeket kapunk. Itt a blogon is rengeteg cukkinis receptet jelentettem már meg pl. cukkini krém, hús nélküli főétel, hússal készítve, rántott cukkini, muszaka, stb.
Hamis velő cukkiniből hozzávalói – 4 fő részére
- 1 db közepes nagyságú cukkini,
- 1 db közepes fej vöröshagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 1 kávéskanál só,
- 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors,
- 1 mokkáskanál fűszerpaprika,
- 3 db tojás,
- 1 evőkanál zsír vagy étolaj.
Elkészítése
- a cukkinit meghámozzuk,
- majd apró kockára vágjuk, vagy legyaluljuk,
- rátesszük a zsiradékra,
- megsózzuk,
- kevergetve elpároljuk a levét,
- hozzáadjuk a reszelt vöröshagymát,
- majd a fokhagymát,
- tovább pároljuk,
- ha zsírjára sült, megborsozzuk,
- majd ráütjük a villával kissé felvert tojásokat,
- addig sütjük, amíg a tojás megszilárdul,
- tálaláskor a tetejét meghintjük pirospaprikával.
Kitűnő, könnyű reggeli, vacsora, pirítós kenyérre kenve is tálalhatjuk.
Cukkini helyet bármilyen más zöldséget is használhatunk. Patisszonból, tökből, padlizsánból, sőt még karfiolból is finom.
Nagyon köszönjük a receptet Szeles Olgának!