Site icon Balkonada

Hagyományos szilvás gombóc

A szilvás gombóc a hagyományos magyar konyha egyik legkedveltebb étele. A lisztből és burgonyából készült tészta jól közrefogja az illatos fahéjjal töltött zamatos szilvát.

Szilvás gombóc repetje

A szilvás gombóc nekem épp olyan kedvencem, mint a bácskai mákos gombóc és a sárgabarackos gombóc.

Hozzávalói

Szilvás gombóc elkészítése

Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is. Elrontani túl sok liszttel vagy ki nem hűtött burgonyával lehet. Legjobb hozzá a régi burgonya, mert az jó „lisztes”.

+1 Tipp: A szóráshoz használt porcukrot is megbolondíthatjuk egy kis fahéjjal.

Jó étvágyat!

További gombóc receptek

A túrógombóccal sokáig sehogy sem boldogultam. Vagy szétfőtt, vagy túl kemény lett. Mióta rátaláltam az egyszerűen elkészíthető és könnyű túrógombóc receptre, azóta nincs selejtes túrógombóc, mindig nagyon jól sikerül. A tavaszi időszakban duplaepres eperöntetet adok hozzá.

Mák rajongóként nekem minden jöhet, ami mákos. A gyermekkori nagy kedvencek listáját azonban a mákos gombóc vezeti. Nem mákkal töltött gombóc, hanem az apró gombócokat kívülről borítja a jól olvadozó mák. Ebből is jó sok. Bácskai mákos gombócnak is hívják a kívül mákos, belül töltetlen apró gombócokat. Azt azért el kell ismerni, hogy nem egy fogyókúrás kaja és nem is egy látvány-bajnok, na de az íze! Már mutatom is kívül mákos mákos gombóc egyszerű receptjét.

A sárgabarack az egyik legfinomabb gyümölcsünk. A belőle készült lekvárnak, dzsemnek nincs párja. A vanília pudingos barackos csiga mellett a sárgabarackos gombóc a másik nyári kedvencünk, amit mindenképp szoktunk készíteni a zamatos sárgabarackból.

Exit mobile version