Site icon Balkonada

Diós-lekváros linzer

Sokszor a legegyszerűbb ételek a legfinomabbak. A sima linzer nem igazán kedvencem, de dióval megbolondítva igazán fenséges. A diós-lekváros linzert sokan diós félholdként ismerik, lekvár nélkül. Úgy is nagyon finom, mi azonban egy kicsit tovább gondoltunk. A tésztából nem félholdakat készítünk, hanem korongokat szaggatunk, majd finom házi lekvárral összeragasztjuk a sült korongokat.

A linzer a piskóta mellett az egyik legfontosabb és leggyakoribb süteményalap. A linzer alaptészta receptjének ismeretében rengeteg féle süteményt elkészíthetünk az édestől a sósig egyaránt. A linzertészta alaprecept jól jön, ha neki állnánk valami egyszerű és finom süteménynek.

Linzertészta alaprecept

Diós-lekváros linzer hozzávalói

 

Diós-lekváros linzer elkészítése

Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is. Elronthatatlan, gyors és biztos siker.

+1 Tipp:

Mint a fotón is látható én teli és lyukas korongokat is sütöttem, azokat raktam egymásra, mert így kikandikálhat a lekvár.  Természetesen készülhet csak telt korongokkal is és akár lekvár nélkül is nagyon finom.

Jó étvágyat!

Néhány további sütemény receptje linzertésztából

Kókuszos linzer, a sokáig elálló aprósütemény
Exit mobile version