Budapest szelet vagy sertésszelet Budapest raguval igazán ízgazdag étel. A sertéskarajt füstölt szalonna, csirkemáj, gomba, zöldborsó és a fűszerek teszik változatosan izgalmassá. Különösen jól illik hozzá a burgonyfánk vagy a burgonya krokett.
Budapest szelet
A budapest szelet vagy ahogy még hívni szokták sertéskaraj Budapest módra az ízletes ragujától lesz igazán fenséges. Bár kevés benne a paprika és a paradicsom, a lecsós ételek imádói is hamar a szívükbe zárják.
Hozzávalók
- 4 szelet karaj csont nélkül,
- 20 dkg csirkemáj,
- 40 dkg gomba,
- 20 dkg zöldborsó,
- 10 dkg füstölt szalonna,
- 2 fej vöröshagyma,
- 2 db tv paprika,
- 2 db paradicsom,
- étolaj,
- őrölt bors,
- pirospaprika,
- só.
- egy kevés liszt.
Elkészítése
- a hússzeleteket kiklopfoljuk, érdemes a szélét picit bevagdosni, mert akkor nem kunkorodik fel sütés közben,
- sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk,
- kevés olajon pirosra sütjük,
- közben megtisztítjuk a májat és a zöldségeket,
- a hagymát, csirkemájat, paprikát, paradicsomot, gombát és a szalonnát kisebb kockákra vágjuk,
- a szalonna zsírját kiolvasztjuk,
- rátesszük a hagymát és üvegesre pirítjuk,
- hozzáadjuk a gombát,
- sózzuk, borsozzuk,
- ha a leve elpárolgott, rátesszük csirkemájat és pár perc alatt átpirítjuk,
- hozzáadjuk a zöldborsót, a paprikát és a paradicsomot,
- megszórjuk pirospaprikával,
- gyakori kevergetéssel készre pároljuk,
- tálalásnál a ragut a húsra halmozzuk.
Köretként rizst, burgonyakrokettet vagy burgonyafánkot adunk hozzá. A fotón ez utóbbi látható, melynek receptjét itt éred el.
Nagyon köszönöm a fotót Mészáros Erzsébetnek!