Site icon Balkonada

Vanília pudingos szőlős csiga

Mint minden évben, az idén is elcsábultam. A csábítás tárgya nem más, mint a vanília pudingos szőlős csiga. Tudom, hogy sokkal egészségesebb a zamatos, az éltető nap sugaraitól érlelt gyümölcsöket nyersen fogyasztani és a krémes puding és a kelt tészta sem tartozik az egészséges és kalória szegény ételek közé, de mégis…

Vanília pudingos szőlős csiga receptje

Elvégre a szőlőnek is most van szezonja és hát a hűvösebb estéken is jól esik egy kis édes kényeztetés. A fogyókúra meg megvár…

A szőlős csiga pont olyan finom, mint a sárgabarackos csiga. Olyannyira, hogy az eredeti recept a sárgabarackról szólt, de hát rövid a barack szezon, a recept meg nagyon jó, így pár éve már szőlővel is az asztalra kerül.

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

Töltelék hozzávalói: 

Vanília pudingos szőlős csiga elkészítése

Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is. Elronthatatlan, gyors és biztos siker.

+1 Tipp:

Bár én nem tettem semmit a tetejére, de ha pikánsabb ízekre vágysz, a szőlőszemeket megszórhatod cukros fahéjjal is.

Jó étvágyat!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@viragutazo.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.

További szőlős receptek

A szőlősajt nem egyszerűen csak egy kis édes  nassolnivaló, sokkal több annál. A szőlő egyik legértékesebb részét, a szőlőmagot is tartalmazza, amelyben a legnagyobb arányban koncentrálódik a  növény valamennyi jótékony összetevője.

A szőlődzsem egészséges és finom reggeli hozzávaló, a legegyszerűbb kenyeret is fenségessé varázsolja. Különösen a zamatos, szinte fekete otelló szőlőből készítve finom. Ha már unod a borkészítést és befőttel is tele a kamra, a szőlődzsem készítését nem fogod megbánni. Az egyszerűen készíthető finomságból kimaradó magok és szőlőhéj szintén felhasználható, finom szőlősajt lehet belőle, ami az egészség megőrzését szolgálja. 

Fekete szőlő leves nem egy mindennapos gyümölcsleves. A pudingporral dúsított, szép sötét színű leves tetejére tejszínhab kerül, amit egy szem szőlővel is megkoronázhatunk.

Exit mobile version