Site icon Balkonada

Tésztaszótár: tészta fajták, főzésük

A tésztára bármikor számíthatunk. Pillanatok alatt elkészíthetünk egy tésztás ételt és még elrontani sem lehet. Ha van otthon száraztésztánk, akkor viszonylag egyszerű és gyorsan összedobhatunk valami finom és laktató ételt. Ismerjük meg a legkedveltebb tészta fajták jellemzőit!

Tésztaszótár: tészta fajták

Bucatini: hosszú metélt

Cannelloni: vastag csőtészta

Cérnametélt: vékony, hosszú tészta, a húsleves legkedveltebb betétje

Conchiglia: jelentése és magyar neve: kagyló

Csigatészta: apró tészta, falusi tyúkhúslevesbe népszerű

Hosszú metélt: a cérnametéltnél szélesebb tészta, pl. darás és rakott tésztákhoz,

Farfalle: jelentése pillangó, gyakran masni tészta néven találjuk meg az üzletekben,

Fussili: orsó tészta,

Makaróni: hosszú csőtészta, a közepén lyukkal

Maccheroni: (olasz makaróni) rövid, kb. 4 centis csőtészta

Penne: széles, rövid, bordás csőtészta, jelentése tollhegy,

Pipe rigate: jelentése bordás pipa, rövid, pipa alakú tészta

Spagetti: hosszú csőtészta, a cérna metélttől vastagabb, a makaróninál vékonyabb, nincs lyuk a közepén

Szarvacska: rövid, hajlított csőtészta

Széles metélt: a hosszú metéltnél rövidebb és szélesebb tészta

Tökéletes tészta főzése

Néhány tésztás étel receptje

Exit mobile version